Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
Keltainen auringonkukka.
09.08.
2021

Apurahat nivelpsoriasiksen tutkimukseen nyt haettavissa

Psoriasisliiton uusi tutkimusrahasto myöntää apurahoja nivelpsoriasiksen hoitoa edistäviin lääketieteellisiin tutkimuksiin. Apurahojen haku on käynnissä ja päättyy 11.10.2021.

Edesmenneiltä Reine ja Vilho Laineelta saadun testamenttilahjoituksen turvin Psoriasisliitto on perustanut uuden tutkimusrahaston. Tutkimusrahastosta myönnämme nyt ensimmäistä kertaa apurahoja nivelpsoriasiksen hoitoa edistäviin lääketieteellisiin tutkimuksiin, mikä oli testamentin laatijoiden yksiselitteinen tahto.

Tutkimusrahaston sääntöjen mukaan rahastosta voidaan myöntää rahoitusta seuraaviin tutkimuskohteisiin:

• nivelpsoriasiksen varhainen toteaminen,
• hoidon vaikuttavuuden arviointi,
• eri hoitovaihtoehtojen vertaileva tutkimus,
• hoidon vaikutus liitännäissairauksiin,
• hoidon vaikuttavuuden arviointi esimerkiksi elämänlaatuun ja työ- ja toimintakykyyn sekä
• sairauden tunnettuuden kasvu perusterveydenhuollossa.

Tutkimuksen tulosten pohjalta voidaan kehittää Psoriasisliiton tiedontuotantoa ja nivelpsoriasista sairastaville suunnattuja palveluita.

–Psoriasisliitossa olemme iloisia siitä, että pääsemme nyt edistämään nivelpsoriasiksen tutkimusta ja siten myös parantamaan sairastavien tilannetta. Toivomme laadukkaita apurahahakemuksia, kannustaa Psoriasisliiton toiminnanjohtaja Sonja Bäckman.

Haku on käynnissä

Apurahojen haku Reine ja Vilho Laineen tutkimusrahastosta on käynnissä 9.8. alkaen ja päättyy 11.10.2021 klo 15. Rahastosta myönnetään apurahoja erityisesti nuoremmille tutkijoille tai työryhmille esimerkiksi terveydenhuollon kanssa tehtävään yhteistyöhön. Apuraha myönnetään hakemuksen ja tutkimussuunnitelman perusteella. Suunnitelmasta on tultava konkreettisesti esiin, miten tutkimus edistää nivelpsoriasista sairastavien hoitoa.

Apurahojen suuruus vaihtelee muutamasta tuhannesta eurosta jopa 10 000 euroon tutkimussuunnitelman sisällöstä riippuen. Tutkimussuunnitelmien laatua arvioi asiantuntijaryhmä, johon kuuluvat reumatologit Dan Nordström ja Heikki Valleala HUSista ja Laura Kuusalo TYKSistä.

Päätökset myönnetyistä apurahoista tehdään marraskuun 2021 aikana.

Apurahaa haetaan verkkolomakkeella, jonka liitteeksi lähetetään tutkimussuunnitelma ja -aikataulu, hakijan ansioluettelo sekä halutessa tutkimuksen ohjaajan suositus tai lausunto. Hakulomakkeeseen pääset tästä linkistä!

Lisätiedot apurahojen hausta ja tutkimusrahastosta:

Sonja Bäckman, toiminnanjohtaja, p. 040 827 2106, sonja.backman@psori.fi