Hoppa till huvudnavigering Hoppa till navigering Hoppa till innehåll Hoppa till sidfoten
Terveydenhuollon ammattilainen pitää kädessään punaista sydäntä.
02.02.
2022

Guide till social trygghet uppdaterat

19 organisationer och föreningar inom social- och hälsovårdssektorn har uppdaterat sin gemensam guide till social trygghet. Guiden finns nu även på svenska.

Guiden till social trygghet finns på webbplatsen sosiaaliturvaopas.fi. Guiden erbjuder tydlig och aktuell information om social trygghet samt olika service och tjänster för kroniskt sjuka, funktionshindrade och äldre personer. Den kan också används av social- och hälsovårdspersonal. Årets nyhet i guiden er den nya svenska översättningen, som är en kortare version av den finska guiden. I varje kapitel finns det ett flertal länkar som leder dig vidare för mera information.

Guiden har skrivits av en arbetsgrupp av olika social- och hälsovårdsorganisationer. Utöver Psoriasisförbundet är medlemmar i arbetsgruppen Hjärnförbundet, Hjärnskadeförbundet, Eläkeliitto, Pensionstagarnas Centralförbund, Hengitysliitto, IBD ja muut suolistosairaudet ry, invalidförbundet, Julkisen alan eläkeläisten liitto Kelo ry, Kehitysvammaisten Tukiliitto, Centralförbundet för Mental Hälsa, Njur- och leverförbundet, Neuroförbund, Närståendevårdarnas förbund, Finlands CP-förbund, Diabetesförbundet i Finland, Suomen nivelyhdistys, Finlands Hjärtförbund och Cancerpatienterna i Finland.

Läs mer om social trygghet:

Social trygghet för personer med psoriasis