Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
Veli Kakkonen seisoo aitaan nojaten luontoympäristössä.
07.12.
2018

Hengähdystauko arjesta tuetulla lomalla

Lahtelaisen Veli Kaksosen kolmihenkinen perhe osallistui viime kesänä Psoriasisliiton tuetulle lomalle. Lomapaikkana oli Iisalmessa sijaitseva Spa Hotel Runni.

Psoriasis alkoi oireilla Veli Kaksosella jo nuorena. Jokin aika sitten hänelle ilmaantui myös niveloireita, joiden takia hän kaipasi lisätietoa sairaudesta ja tehokkaammasta hoidosta. Tietoa etsiessään Kaksonen päätyi Psoriasisliiton verkkosivuille, joiden kautta hän liittyi Lahden seudun psoriasisyhdistykseen. Liittyminen kävi verkossa helposti ja pian kotiin tuli ensimmäinen Ihonaika-lehti. Lehdestä löytyi ilmoitus tuetusta lomasta, jolle perhe päätti hakea.

– Lomalle hakeminen oli kaiken kaikkiaan helppoa ja suoraviivaista. Valintatietokin saapui aikanaan suoraan sähköpostiin, Kaksonen kertoo.

Lomakokemustaan Kaksonen kuvailee erittäin mukavaksi. Parasta lomassa oli hänen mukaansa päästä irti arjesta, yhdessä perheen kanssa. Rentoutua rauhassa ja päästä aterioimaan valmiiseen ruokapöytään.

– Tavallisella lomalla alan helposti miettiä arjen huolia ja työasioita. Täällä nämä eivät tulleet mieleen, koska perheellä on riitti yhteistä tekemistä ja ohjelmaa koko loman ajaksi.

Kaksonen suosittelee tuettuja lomia erityisesti perheille, joissa eletään niin sanottuja ruuhkavuosia. Kehitettävää hän ei lomatoiminnasta juuri löydä. Hetken pohtimisen jälkeen tulee kuitenkin mieleen, että psoriasista sairastavien tutustumista toisiinsa voisi edistää lomalla nykyistä paremmin.

Katso lisätietoja vuoden 2019 tuetuista lomista.

Teksti on julkaistu Ihonaika-lehden numerossa 4/2018. Jos et vielä saa lehteä, tee tilaus täällä tai liity jäseneksi, niin saat lehden jäsenetuna.