Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
01.11.
2019

Kaverina #näkymätönsairaus

IBD (Crohnin tauti ja colitis ulcerosa), reuma ja psoriasis ovat pitkäaikaissairauksia, jotka eivät välttämättä näy päällepäin, mutta joiden vaikutukset ulottuvat pintaa syvemmälle.

Kaverina #näkymätönsairaus -kampanjan kautta tarjoamme tukea ja tietoa näistä sairauksista ja autamme ymmärtämään, millaista nuoren on elää ja kasvaa aikuiseksi pitkäaikaissairauden kanssa. Kampanjan toteuttavat Crohn ja Colitis ry, Psoriasisliitto ry ja Suomen Reumaliitto ry yhteistyössä lääkeyhtiö AbbVien kanssa.

Kaverina #näkymätönsairaus -kampanja on suunnattu 13–18-vuotiaille nuorille ja heidän läheisilleen. Materiaaleja voidaan hyödyntää myös kouluissa esimerkiksi terveystiedon tunneilla. Kampanjakokonaisuuteen kuuluu videosarja, joka sisältää nuorten kokemuksia sairastamisesta sekä videoihin liittyvät pohdintatehtävät oppituntien tueksi.

Videosarja

Tutustu IBD:tä sairastavaan Juliannaan, reumaa sairastavaan Lottaan sekä psoriasista ja IBD:tä sairastavaan Miklakseen ja heidän kokemuksiinsa elämästä pitkäaikaissairauden kanssa.

Videoiden tavoite

  • Oppia tuntemaan keskeisiä kansantauteja
  • Tukea terveyden edistämistä
  • Kehittää nuorten arjen taitoja
  • Ehkäistä syrjintää
  • Antaa opettajille ja luokkakavereille keinoja huomioida ja tukea sairastavaa nuorta

Tutustu videoihin ja kampanjamateriaaleihin osoitteessa www.nakymatonsairaus.fi