Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
12.04.
2018

Kevennystä lääkekorvauksiin luvassa

Hallitus päätti kehysriihessään 11. huhtikuuta keventää lääkekorvausten vuosiomavastuuta eli lääkekattoa.

Lääkekaton alentamiseen on varattu yhteensä viisi miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa, että yhden henkilön lääkekatto laskee nykyisestä 605 eurosta noin 40 euroa. Muutos tulee voimaan vuoden 2019 alusta.

Useilla psoriasista sairastavilla sairauden aiheuttamat kulut painottuvat alkuvuoteen. Esimerkiksi biologisten lääkkeiden käyttäjät maksavat tyypillisesti koko lääkekaton kerralla heti vuoden alussa. Psoriasisliitto kiittää hallitusta siitä, että tähän ongelmaan on nyt kiinnitetty huomiota.

– Suunta on hyvä, mutta parannettavaa on vielä paljon varsinkin pitkäaikaissairaiden kohdalla. Tarjoamme Psoriasisliitossa mielellämme oman asiantuntemuksemme hallituksen käyttöön, jotta sairastavien tilanne helpottuisi myös jatkossa, linjaa liiton toiminnanjohtaja Sonja Bäckman.

Myös Psoriasisliiton vaikuttamistyön asiantuntija Hanna Karhunen on tyytyväinen siitä, että lääkkeiden aiheuttamaa kustannustaakkaa helpotetaan.

– Sairaus voi silti edelleen tuottaa sairastavalle kohtuuttoman taloudellisen taakan. Lääkkeiden lisäksi kuluja aiheutuu terveydenhuollon asiakasmaksuista sekä matkakustannuksista.

Karhusen mukaan erityisesti pitkäaikaissairaat hyötyisivät siitä, että kaikille sairastamisen kuluille määriteltäisiin yksi yhtenäinen, kohtuullisen tasoinen maksukatto.

Lisätiedot:

Sonja Bäckman, toiminnanjohtaja, Psoriasisliitto
p. 040 8272 106, sonja.backman@psori.fi

Hanna Karhunen, vaikuttamistyön asiantuntija, Psoriasisliitto
p. 040 455 9072, hanna.karhunen@psori.fi