Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
Psoriasisliitto Anne Savuojan blogi
03.04.
2018

Kosketa, tunne ja toimi

Parhaimmillaan yhdistystoiminta herättää tunteita ja saa ihmiset toimimaan yhteisen päämäärän eteen. Tämä näkyi selvästi Psoriasisliiton järjestöpäivillä Turussa maaliskuun lopussa. Osallistujat kuvailivat viikonloppua muun muassa sanoilla innostava, antoisa, mukava ja mielenkiintoinen.

Järjestöpäivät pidetään vuosittain eri paikkakunnilla ja sinne kutsutaan edustajia jokaisesta 42 psoriasisyhdistyksestä. Tällä kertaa paikalle Turun Holiday Club Caribiaan saapui yli 80 henkeä noin kolmestakymmenestä yhdistyksestä ja lisäksi paikalla oli Psoriasisliiton henkilökuntaa ja luottamushenkilöitä. Caribian kylpylä näytti houkuttelevalta keväisen auringon valossa.

Päivien ohjelma koostui monipuolisesti asiantuntijaluennoista ja työpajatyöskentelystä. Psoriasisliiton puheenjohtaja Kristiina Salonen valotti meille psorisotea eli sitä, miten sote-uudistus vaikuttaa psoriasista sairastava palveluihin. Liiton entinen puheenjohtaja Yrjö Määttänen esitteli Psoriasisliiton sääntöuudistusta – teema, joka herätti yllättävänkin paljon keskustelua ja tunteita. Työpajoissa keskustelimme näiden teemojen lisäksi muun muassa jäsenhankinnasta, viestinnästä, vaikuttamisesta ja kuntoutuksesta.

Parasta antia olivat ystävät, vertaistuki ja yhteisöllisyyden kokemus.

”Vain koskettamalla ihmisten tunteita saat heidät toimimaan”, totesi päivän viimeisen puheenvuoron pitänyt viestintä- ja vaikuttamiskouluttaja Salla Saarinen. Ja palautteen perusteella järjestöpäivät todella koskettivat osallistujiaan. Tärkeintä päivillä oli kohtaaminen: Palautekyselyn mukaan päivien parasta antia olivat ystävät, vertaistuki ja yhteisöllisyyden kokemus.

Loppukommenteissaan osallistujat muistivat kiittää lämpimästä vastaanotosta, monipuolisesta ja kiireettömästä ohjelmasta ja ihanasta tunnelmasta. Eräs henkilö kertoi odottaneensa tapahtumaa koko vuoden, eikä turhaan: hän oli tavannut uusia ihania ihmisiä ja paikan päällä myös moni tuttu nimi sai kasvot. Yksi vierailevista asiantuntijoista kuvasi tunnelmaa rohkeaksi. Hauskaakin oli, viimeistään illan karaokekisassa.

Minulle, ja varmasti monelle muullekin osallistujalle, jäi hyvä mieli lämminhenkisistä kohtaamisista ja kaikin puolin onnistuneista päivistä. Jään odottamaan seuraavaa tapaamistamme.

Kuva: Susanna Kaaja