Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
Psoriasisliitto jäsenkysely
21.01.
2019

Mielipiteesi on meille tärkeä – oikeasti

Psoriasisliiton jäsenet saavat pian jäsenkyselyn. Miksi siihen kannattaa vastata, vaikka ruudusta tulee juuri Syke, työpäivä on ollut pitkä ja muutenkin mielessä on tuhat muuta kiireistä asiaa?

Vuoden alussa on hyvä katsoa hetki peruutuspeiliin. Mitä viime vuonna tuli tehtyä? Mitä sain aikaan, mikä suunniteltu ei toteutunutkaan? Kun on ensin vilkaissut taakse, on helpompi suunnata katse eteenpäin.

Monessa järjestössä vuosikertomusten kirjaaminen on nyt kuumimmillaan. Lasketaan kurssiosallistujia, verkkosivukäyntejä ja mediaosumia, listataan onnistumisia ja ennen kaikkea, kerätään palautetta.

Kokosimme jo vuoden lopussa yhteen niitä onnistumisia, joita olemme Psoriasisliitossa saaneet aikaan vuonna 2018. Nyt on tullut aika kysyä asiaa jäseniltämme. Teemme parhaillaan viimeisiä viilauksia jäsenkyselyymme. Kohta se lähtee testaukseen ja sitten, helmikuun puolivälissä, jäsenillemme.

Viimeksi vastaava kysely on toteutettu vuonna 2017. Silloin vastaajat kritisoivat kyselyn laajuutta ja monimutkaisuutta. Olemme ottaneet tästä opiksi ja pyrkineet yksinkertaistamaan ja selkiyttämään kyselyä.

Miksi kysely sitten on niin tärkeä? Emme kysy (vain) siksi, että rahoittaja sitä edellyttää. Tai siksi, että palvelumuotoilun kurssilla niin kehotettiin tekemään. Emme varmasti kysy pelkästä kysymisen ilosta, vaan jäsenkyselyn jokainen kysymys on tarkkaan mietitty ja vastaa tiettyyn tarpeeseen.

Musta tuntuu -tiedolla ei pitkälle pötkitä, ei yritys- eikä järjestömaailmassa.

Psoriasisliiton toiminnan perimmäinen tarkoitus on edistää psoriasista sairastavien hyvää elämänlaatua ja oikeuksien toteutumista. Tätä työtä ohjaa aito halu auttaa, mutta myös ja varsinkin tutkittu tieto. Tieto siitä, millainen sairaus psoriasis on, miten sitä hoidetaan, millaista kuntoutusta ja lääkkeitä on tarjolla ja miten lainsäädäntö edistää psorin hoitoa. Tiedon siitä, mitä jäsenemme ajattelevat palveluistamme, vaikuttamistyöstämme ja viestinnästämme saamme vain kysymällä.

Jäsenkysely vaikuttaa suoraan toimintaamme. Esimerkiksi vuonna 2017 jäsenemme toivoivat muun muassa vertaisristeilyä sinkuille ja niinpä ensimmäinen risteily toteutettiin toukokuussa 2018. Risteily oli menestys ja siksi seuraava järjestetään tänä vuonna toukokuun lopussa.

Jäsenistömme antoi myös vahvan tuen ajatukselle lääkekaton jaksottamisesta, ja tätä viestiä olemme vieneet päättäjille ja median suuntaan koko viime vuoden.

Jäsenkyselyyn vastaamalla vaikutat siihen, millaisia palveluja saat meiltä jatkossa. Kenenkään etu ei varmasti ole järjestö, jonka palveluita ideoidaan keneltäkään kysymättä, yksin asiantuntijan huoneen uumenissa. Musta tuntuu -tiedolla ei pitkälle pötkitä, ei yritys- eikä järjestömaailmassa.

Kun jäsenkysely kilahtaa sähköpostiisi tai tippuu postilaatikkoosi, käytäthän hetken sen täyttämiseen. Me täällä liitossa lupaamme käydä vastaukset huolella läpi, hyödyntää niitä tämän ja ensi vuoden toimintojen suunnittelussa ja myös kertoa teille jäsenillemme, mitä kyselyyn on vastattu.

Kuva: Freeimages