Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
10.05.
2017

Nivelpsoriasis ja kangaskassi

Seuraavassa tarinassa nivelpsoriasis kohtaa kangaskassin.  Kangaskassi onkin nivelpsoriaatikolle varsin hyödyllinen kapistus. Kun pujottaa jalan sen sankoihin, kuten satulan jalustimeen ja nostaa kassia pohjasta kiinni pitäen, nousee samalla nivelpsorin turvottama jalka paljon kevyemmin toisen polven päälle ja näin voi helpommin pukea sukan ja kengän jalkaan, tai vaikka rasvata jalkapohjaa.

Liikun ulkona kahden kyynärsauvan avulla, sisällä nelijalkakepin ja yhden kyynärsauvan avulla. Nelijalkakeppi pysyy hyvin pystyssä ja sen sankaan voi ripustaa pienen kangaskassin jossa kulkee mukana kaikki tarpeellinen. Kuten nenäliina, astmapiippu ja puhelin jolla voi soittaa apua kun kaatuu kotona eikä pääse omin voimin ylös.

Kun asioi vaikkapa pankin tiskillä ja asettaa kyynärsauvat sitä vasten, usein ainakin toinen niistä kaatuu rymisten. Joskus löytyy avulias sielu joka nostaa kepakon pystyyn, aina niin ei ole. Olen sitonut pitkän kengännauhan kummankin kyynärsauvan varren ja kahvan taitekohtaan, nauha varren ympäri ristiin ja kahvan alle solmuun. Sitten nauhan päät solmuun niin, että siihen jää iso lenkki jonka avulla voi asioidessaan laittaa kepakon käsivarren ympärille kuin käsilaukun. On muuten keino saada vieraat ihmiset juttelemaan kun tulevat katsomaan tätä viritystä ja kehumaan sen kekseliäisyyttä.

Kyynärsauvakin on monipuolinen apuväline. Käteni eivät nouse rinnan korkeutta ylemmäs ja niinpä kaappien ylähyllyt ovat ulottumattomissa. Laitan tavaroita kasseihin ja istun korkealla tuolilla nostaen kyynärsauvan kahvaan laittamaani kassia korkeuksiin. Kun kassin pohja saavuttaa hyllyn korkeuden, autan sen hyllylle toisen kyynärsauvan avulla. En suosittele laittamaan kasseihin lasiesineitä, sillä joskus ne putoavat, mutta harjoitus tekee mestarin.

Kuva: Kaboompics