Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
06.09.
2017

Nivelpsoriasis vierailee Pihlajakadulla

Salatut elämät -suosikkisarjan tapahtumapaikkana olevan Pihlajakadun asukkailla ei toistaiseksi ole kummitellut nivelpsoriasis, melkein kaikkea muuta kahdeksaantoista vuoteen mahtuu.

Minulla oli ilo vierailla Salatut elämät –sarjan tapahtumapaikalla Pihlajakadulla, kuvassa näkyvän Cafe Moosen tiloissa.  Sarjan lääkärit keksivät aina parannuskeinon ja ovat monen sairauden tuntijoita, niin että olen usein ajatellut, että voi kun näin olisi todellisessakin elämässä. Tosin käsikirjoittajat eivät ainakaan vielä ole kenellekään iho- tai nivelpsoria keksineet kirjoittaa, tiedä sitten mitä siihen sairastuneelle tapahtuisi.

Sarjan tiimoilta järjestetään tilaisuuksia, johon väkeä kutsutaan autenttisille tapahtumapaikoille näyttelijöitä tapaamaan. Kiitos nivelpsorin, liikkuminen on vaikeaa minulle, enkä pysty istumaan normaalikorkeudella olevalla tuolilla, niinpä tuotantoyhtiö oli järjestänyt Mooseen sopivalla korkeudella olevan istumapaikan johon pystyin istumaan ja josta pääsin vielä ylöskin tilaisuuden loputtua.

18 vuotta on pitkä aika. Kun Laitelat, Taalasmaat ja muut Salkkariperheet tulivat tutuksi, eli sarja alkoi, minulla ei ollut näkyviä merkkejä nivelpsorista, eikä sarjan suosiota osannut kukaan ennustaa.  Kun sarja täytti 10 vuotta, ihopsori oli vaivannut minua jo vuosia, nivelkivut oli diagnosoitu nivelpsoriksi , mutta pystyin liikkumaan ilman apuvälineitä suhteellisen hyvin. Sarjan suosio oli kasvanut.

Nyt alkuperäisestä Salkkariporukasta mukana on Ismo Laitelaa esittävä Esko Kovero. Ulla Taalasmaata esittävä Maija-Liisa Peuhu oli välillä pois, mutta on ollut useamman vuoden taas mukana ja tänä syksynä Seppo Taalasmaakin teki paluun. Kun näyttelijä Jarmo Koski kävelee sisään Cafe Mooseen, totta kai ajattelee, että Seppohan siinä tulee. Neljän vuoden poissaolo ei ole muuttanut mitään, Seppona tunnistetaan aina ja kaikkialla, hän kertoi.

Kun sarja vuonna 2019 täyttää 20 vuotta, suosio tuskin on laantunut sillä uudet sukupolvet löytävät sarjan, ehkä joku muukin pois lähtenyt asukas on tehnyt paluun. Nivelpsoriin tuskin on keksitty parannuskeinoa, mutta ehkä pääsen silloin vielä jotenkin kävelemään.

Elokuussa 2017 Cafe Moosessa nautittiin ihania mustikkaleivoksia, kuunneltiin näyttelijöiden kuulumisia ja Pihlajakadun elämää elettäessä nivelpsorikin oli muutaman tunnin jokin kaukainen asia, jota en ajatellut.