Hoppa till huvudnavigering Hoppa till navigering Hoppa till innehåll Hoppa till sidfoten
Terveydenhuollon ammattilainen pitää kädessään punaista sydäntä.
06.04.
2022

Nytt på Psorilinja: Reumaläkarens telefontimme startar den 13 april

I april startar reumaläkarens telefonrådgivning på Psorilinja.

Psoriasisförbundets avgiftsfria handlednings- och rådgivningstjänst Psorilinja kompletteras med reumaläkarens telefontimme varannan onsdag kl. 12–13. Uppdraget som reumatolog på Psorilinja innehas av specialisten inom reumatiska sjukdomar, Psoriasisförbundets expertläkare Jari Pöllänen.

Pöllänen tar emot telefonsamtal för första gången onsdagen den 13 april och därefter alltid onsdagar under udda veckor. Han nås på nummer 0800 05775.

Psorilinjas övriga telefontider förblir oförändrade: Sjukskötare Kristiina Rautio tar emot samtal på finska måndagar kl. 8–12 och tisdagar och onsdagar kl. 14–18. Hudläkare Jaana Mattilas telefontimme infaller på måndagar kl. 12–13. Mattila och Jari Pöllänen tar emot samtal även på svenska.

Psorilinjas läkare besvarar bland annat frågor om vård och läkemedelsbehandling av psoriasis, men de skriver inte ut recept. Alla Psorilinjas tjänster är avgiftsfria för användaren.

– Det är verkligen fantastiskt att få en reumatolog involverad i Psorilinja-tjänsten. Många av dem som insjuknat i psoriasis har symtom som tyder på psoriasisartrit och som väcker frågor, och i sådana fall är det verkligen tillrådligt att söka råd hos en reumatolog, uppmuntrar Psorilinjas sjukskötare Kristiina Rautio.

– Den som ringer upp Psorilinja får kontakt direkt med sjukskötaren och läkarna och samtalet kan pågå så länge det är nödvändigt, berättar Rautio.

Psorilinjas verksamhet under år 2022 finansieras av läkemedelsföretagen Abbvie, Amgen, Janssen Finland, Novartis, Pfizer och UCB Pharma.

Psorilinja är för dig – ta kontakt!

Psorilinjas sjukskötare tar emot samtal på finska:

må kl. 8-12
ti-ons kl. 14-18
tel. 0800 557 767

Psorilinjas läkare tar emot samtal på finska och på svenska:

Hudläkare Jaana Mattila må kl. 12-13, tel. 0800 07557
Reumaläkare Jari Pöllänen varannan ons. (udda veckor) kl. 12-13, tel. 0800 05775

Alla samtal är avgiftsfria!

Läs mer om Psorilinja.