Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
Ihmisen kämmenet, joiden välissä on pieni keltainen kukka.
19.09.
2022

Onko sinulla märkärakkulainen psoriasis, PPP tai ACH? Vastaa kyselyyn!

Psoriasisliitto toteuttaa kyselyn märkärakkulaista psoriasista sairastaville yhdessä lääkeyritys Boehringer Ingelheim Finland Ky:n kanssa. Kerro kokemuksistasi ja auta keräämään tietoa psoriasiksen harvinaisista muodoista!

Märkärakkulainen psoriasis aiheuttaa iholle pinnallisia, pieniä ja kellertäviä märkärakkuloita, joihin voi liittyä voimakasta kutinaa. Rakkulat esiintyvät useimmiten kämmenissä ja jalkapohjissa (palmoplantaarinen pustuloosi, PPP), mutta niitä voi olla myös sormissa ja varpaissa (acrodermatits continua of Hallopeau, ACH). Hankalissa muodoissa rakkuloita esiintyy muuallakin iholla (generalized pustular psoriasis, GPP).

GPP voi pahimmillaan olla hengenvaarallinen tila, joka vaatii sairaalahoitoa. Muut, pienemmällä alueella ilmenevät märkärakkulaisen psoriasiksen muodot eivät uhkaa henkeä, mutta ne voivat heikentää sairastavan elämänlaatua ja toimintakykyä merkittävästi.

Märkärakkulainen psoriasis on verrattain harvinainen psoriasiksen muoto, ja sen hoitoa ei ole tutkittu sairastavan näkökulmasta. Tällä kyselyllä selvitämme märkärakkulaista psoriasista sairastavien tiedon tarpeita sekä kokemuksia sairauden diagnosoinnista ja hoidon sujuvuudesta.

Vastauksista saamme uutta, erittäin arvokasta tietoa märkärakkulaista psoriasista sairastavien hoidon nykytilasta ja toiveista. Psoriasisliitto hyödyntää selvityksen tuloksia edunvalvonnassaan ja viestinnässään.

Vastaaminen kestää noin 10 minuuttia. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan kolme S-ryhmän lahjakorttia.

Pääset vastaamaan kyselyyn tästä linkistä. Vastausaika päättyy sunnuntaina 16.10.