Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
Pieni ele -keräys
26.04.
2018

Pieni ele -keräys sai yli miljoona euroa lahjoituksia

Kotimaisen vammais- ja terveystyön hyväksi tehtävä Pieni ele -keräys sai 1,3 miljoonaa euroa lahjoituksia. Keräys järjestettiin tammikuussa presidentinvaalien äänestyspaikoilla ympäri Suomen.

Keräys järjestetään 17 vammais- ja terveysjärjestön yhteistyönä. Keräystuotolla saadaan vammaisille ja pitkäaikaissairaille ihmisille esimerkiksi kuntoutusta, apuvälineitä ja vertaistukitoimintaa. Puolet kunkin kunnan lipaskeräyksen tuotosta käytetään paikallisten vammais- ja terveysyhdistysten toimintaan ja toinen puolikas valtakunnalliseen työhön. Myös Psoriasisliitto on mukana keräyksessä.

– Keräykseen osallistuminen on monelle tärkeä osa vaaliperinnettä. Sekä lahjoittaminen että lipaskerääjänä toimiminen periytyy sukupolvelta toiselle. Sydämellinen kiitos kaikille lahjoittajille ja vapaaehtoistyötä tehneille, kiittää projektipäällikkö Elina Ranta.

Seuraava Pieni ele -lipaskeräys järjestetään maakuntavaalien äänestyspaikoilla lokakuussa 2018.

Pieni ele -keräyksessä ovat mukana:

Allergia-, Iho- ja Astmaliitto, Epilepsialiitto, Förbundet De Utvecklingsstördas Väl, Hengitysliitto, Invalidiliitto, Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kehitysvammaliitto, Kuuloliitto, Kuurojen Liitto, Mielenterveyden keskusliitto, Munuais- ja maksaliitto, Neuroliitto, Näkövammaisten liitto, Psoriasisliitto, Suomen Diabetesliitto, Suomen Reumaliitto ja Suomen Sydänliitto

Lisätietoja:
Elina Ranta, projektipäällikkö / keräystoimikunta
p. 0400 887 114
elina.ranta@pieniele.fi
www.pieniele.fi