Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
23.05.
2016

Psoriasisliiton ilme uudistuu

Psoriasisliitto päivittää logoaan ja yhdenmukaistaa visuaalista ilmettään. Uusi tunnus kunnioittaa alkuperäistä logoa, mutta päivittää sen nykyaikaan. Uuden logon kirjasin on Gotham, jonka typografi Tobias Frere-Jones suunnitteli vuonna 2000.

Uusi merkki ei ole staattinen, vaan liikkeessä – suunta on eteenpäin. Psoriasisliiton tavoitteena on olla vaikutusvallaltaan kasvava potilas- ja kansanterveysjärjestö, joka toimii aktiivisesti ja ajaa psoriasista sairastavien hyvää elämänlaatua ja oikeuksien toteutumista.

Aurinko koostuu osista, kuten liitto jäsenistään. Yhdessä osat muodostavat parantavan voiman. Liitosta psoriasista sairastavat saavat vertaistukea, tietoa oikeuksistaan ja hoidonohjausta.

Auringon sakarat on pyöristetty, mikä antaa pehmeän ja inhimillisen vaikutelman. Liiton toiminta on kaikille avointa. Liitto lisää psoriasiksen tunnettuutta sairautena ja hälventää sairauteen kohdistuvia ennakkoluuloja.

Uudessa tunnuksessa on alkuperäistä vähemmän yksityiskohtia, joten se toimii paremmin myös pienessä koossa. Merkki on myös luettavuudeltaan alkuperäistä parempi.

Uusi graafinen ohjeisto linjaa muun muassa liiton kuvien käyttöä sekä sisältää uuden kuvituskonseptin ”auringonpilkut”. Kuviossa voi nähdä viittauksia aurinkoon, ihmisryhmään ja näkyviin muutoksiin. Jatkossa ohjeistoa noudattamalla varmistetaan liiton yhtenäinen ilme ja tunnistettavuus.

Uusi ilme näkyy aluksi liiton painotuotteissa ja sosiaalisen median kanavissa. Liiton verkkosivujen uudistus käynnistyy syksyllä 2016, ja uudet sivut avautuvat 2017.

Logon ja visuaalisen ilmeen päivityksen on suunnitellut digitoimisto Red and Blue.

Uudistus esiteltiin Psoriasisliiton järjestöpäivillä Kuopiossa lauantaina 21.5. Yhdistykset voivat pyytää ohjeiston ja uuden logon käyttöönsä oman alueensa järjestösuunnittelijalta.