Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
Psori goes Pori, Psoriasisliitto SuomiAreenassa
25.06.
2018

Psoriasisliitto goes SuomiAreena

Psoriasisliitto osallistuu Porin SuomiAreenaan teemalla ”Nautitaan auringosta turvallisesti”. Järjestämme MTV-lavalla ohjelmallisen Torivartti-tapahtuman, minkä lisäksi olemme mukana Kansalaistorilla 16.-18. heinäkuuta.

Kerromme Torivartissa maanantaina 16. heinäkuuta psoriasiksesta ja liiton järjestämistä kursseista sekä siitä, millaiset ihomuutokset on syytä näyttää lääkärille. Ständillämme 44a halukkaat voivat liittyä jäseneksemme, poimia mukaan tuotenäytteitä sekä osallistua tietovisaan, jossa palkintona on ihonhoitoon liittyviä tuotteita. Psorilinjan sairaanhoitaja tarkistaa luomia ständillä päivittäin.

Rusketus on ihon tapa suojautua haitalliselta UV-säteilyltä.

– Auringonsäteet ovat sekä ihon ystävä että vihollinen. Psoriasiksen oireet lievittyvät usein auringossa, mutta toisaalta aurinko aiheuttaa vähitellen ihovaurioita ja kiihdyttää ihon vanhenemista. Rusketus on ihon tapa suojautua haitalliselta UV-säteilyltä, huomauttaa Psorilinjan sairaanhoitaja, kuntoutussuunnittelija Kristiina Rautio.

Psoriasisliitto SuomiAreenassa:

Torivartti maanantaina 16.7. klo 11-11.20, MTV-lava. Mukana menossa porilaisen Sun Tanssistudion tanssijat.

Kansalaistori, Psoriasisliitto, paikka nro 44a, avoinna maanantaina 16.7. klo 9-17, ti-ke 17.-18.7. klo 10-17. Psorilinjan sairaanhoitaja tarkistaa luomia klo 10-12 ja klo 14-16.

Seuraa meitä myös somessa: #PsorigoesPori

Toivotamme kaikki psoriasiksesta ja ihon hyvinvoinnista kiinnostuneet lämpimästi tervetulleiksi seuraamaan Torivarttiamme sekä vierailemaan Kansalaistorilla!

SuomiAreenan järjestävät yhteistyössä MTV ja Porin kaupunki 16.-20. heinäkuuta. Tutustu tapahtuman ohjelmaan.

Psoriasisliitto SuomiAreenassa: Aurinko – ihon ystävä vai vihollinen? (Tiedote 6.7.2018)


Oikeat vastaukset ständillämme jaettavaan kyselyyn:

TOTTA VAI TARUA! Testaa, mitä tiedät psorista

Psoriasista sairastaa Suomessa yli 100 000 ihmistä.

TOTTA: Väestöstä 2-3 prosenttia, eli 100 000–150 000 suomalaista sairastaa psoriasista. Maailmanlaajuisesti sairastuneita on noin 125 miljoonaa.

Psoriasis ei tartu.

TOTTA: Alttius psoriasikseen periytyy. Sairaus ei tartu.

Psoriasis voi aiheuttaa iho-oireiden lisäksi niveloireita.

TOTTA: Psoriasis on tulehduksellinen pitkäaikaissairaus, joka aiheuttaa iho- ja niveloireita sekä altistaa monille muille sairauksille, kuten sydän- ja verisuonitaudeille sekä diabetekselle. Arviolta noin 10–30 prosentilla ihopsoriasista sairastavista on myös nivelpsoriasis.

Psoriasista ei voida parantaa.

TOTTA: Psoriasikseen ei ole parantavaa hoitoa, mutta oireet ovat useimmiten hyvin hallittavissa, kun niitä hoidetaan huolella. Hoidon tavoitteina on oireiden minimoiminen, hyvä elämänlaatu sekä sairastuneen työ- ja toimintakyvyn ylläpito.