Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
20.11.
2019

Psoriasisliitto mukaan Fimean potilasneuvottelukuntaan

Psoriasisliitto on valittu mukaan Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean perustamaan uuteen potilasneuvottelukuntaan. Neuvottelukunta aloittaa työnsä vuoden 2020 alusta. 

Fimean potilasneuvottelukunnan tavoitteena on muun muassa tuoda potilaiden näkökulmaa mukaan lääkealan viranomaistehtäviin sekä lisätä luotettavaa lääkkeisiin liittyvää tietoa.

Psoriasisliittoa neuvottelukunnassa edustaa vaikuttamistyön asiantuntija Hanna Karhunen, ja varajäsenenä on vastaava järjestösuunnittelija Kirsti Karttunen.

Karhunen on hyvillään uudenlaisesta yhteistyöstä viranomaisten kanssa.

– Monet lääkkeisiin liittyvät asiat, kuten saatavuushäiriöt ja uusien lääkkeiden markkinoille tulo, koskettavat läheisesti psoriasista sairastavia. On hienoa, että pääsemme jatkossa viemään psoria sairastavien viestiä suoraan lääkealan viranomaisille.

-Lääkkeitä ja lääkevoiteita koskevista kysymyksistä kannattaa antaa liittoon palautetta jatkossakin. Neuvottelukunnan jäseninä meillä on nyt mahdollisuus vaikuttaa, Karhunen huomauttaa.

Potilasneuvottelukunta on uusi avaus Fimean toiminnassa. Neuvottelukunnan jäseniksi vuosille 2020-2021 valittiin yhteensä 15 potilas- ja vammaisjärjestön edustajat.

Lue lisää potilasneuvottelukunnan toiminnasta ja kokoonpanosta.