Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen Siirry sivuvalikkoon
Käsi kirjoittaa muistivihkoon.

Kuntavaalitavoitteet 2021

Kuntavaalit järjestetään kesäkuussa 2021, ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 13. kesäkuuta. Psoriasisliitto on laatinut kuntavaaleihin omat vaalitavoitteet, jotka auttavat ehdokkaan valinnassa.

Liiton kuntavaalitavoitteissa painotetaan sellaisia psoriasista sairastavan kannalta tärkeitä teemoja, joista päätetään kunnissa. Jokaisella äänioikeutetulla psoriasista sairastavalla on mahdollisuus vaikuttaa sairastavien asemaan äänestämällä kuntavaaleissa.

Kuntavaalitavoitteet

Kunta tukee psoriasista sairastavan hyvinvointia ja terveyttä

Hyvinvointia tukevat valinnat arjessa edistävät psoriasista sairastavan terveyttä ja ehkäisevät sairastumista muihin sairauksiin. Asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on kuntien lakisääteinen tehtävä, ja siihen on satsattava jatkossa entistä enemmän.

Kunnat ovat avainasemassa siinä, kuinka paljon psoriasista sairastavalla on mahdollisuuksia tehdä terveyttä edistäviä valintoja omassa arjessaan. Esimerkiksi erityisuimakortin myöntäminen psoriasista sairastaville kannustaa nivelystävälliseen liikuntaan.

Yhdistysten toimintaedellytykset on varmistettava

Vireä ja elinvoimainen yhdistystoiminta on kunnalle ylpeyden aihe, ja sitä kannattaa vaalia. Yhdistystoiminnan tukeminen vie vain pienen siivun kunnan budjetista, mutta esimerkiksi toiminta-avustukset, alennetut käyttömaksut ja tilojen tarjoaminen ovat monelle yhdistykselle elintärkeitä keinoja, joiden avulla toimintaa on ylipäätään mahdollista järjestää. Yhdistystoiminta tarjoaa psoriasista sairastaville tietoa, vertaistukea ja liikuntaa sekä lisää kunnan asukkaiden osallisuutta.  

Näin hyödynnät kuntavaalitavoitteita

  • Selvitä, ovatko oman kotikuntasi ehdokkaat sitoutuneet tekemään tavoitteiden mukaista politiikkaa.
  • Jos tunnet valtuutettuja tai ehdokkaita omassa kunnassasi, kerro heille tavoitteista ja kannusta edistämään psoriasista sairastavien asemaa.
  • Voit myös olla yhteydessä suoraan puolueisiin, kertoa heille tavoitteista ja kysyä näkemyksiä psoriasista sairastavia koskettavista asioista.

Lisätietoa vaalitavoitteista ja kuntavaalivaikuttamisesta antaa vaikuttamistyön asiantuntija Hanna Karhunen.

pieni ele -keräys

Kuntavaalien yhteydessä järjestetään myös pieni ele -keräys kotimaan vammaisten ja pitkäaikaissairaiden hyväksi. Psoriasisliitto ja psoriasisyhdistykset ovat mukana keräyksessä. Voit lahjoittaa pieni ele -keräykseen vaalipaikoilla, verkossa, tekstiviestillä tai Mobilepayn kautta. Lue lisää keräyksestä pienen eleen verkkosivuilta!