Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
13.03.
2020

Ohjeita psoriasisyhdistyksille koronaepidemiasta

Psoriasisliitto kehottaa kaikkia jäsenyhdistyksiään perumaan kaikki tilaisuutensa huhtikuun loppuun asti ja siirtämään ne mahdollisuuksien mukaan myöhemmäksi.

Koronavirus on laajentunut pandemiaksi ja Suomessa vallitsee nyt poikkeustila. Hallitus ilmoitti, että valmiuslain käyttöönottoasetus tulee voimaan 18.3. alkaen. Sen mukaan rajoitetaan julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Samalla suositeltiin myös kolmannen sektorin kokoontumistiloja suljettavaksi. Ohjeistus ulottuu tällä hetkellä 13.4. asti.

Psoriasisliitto kehottaa näin ollen kaikkia jäsenyhdistyksiään perumaan tilaisuutensa huhtikuun loppuun asti, siirtämään ne mahdollisuuksien mukaan myöhemmäksi tai järjestämään ne etäkokouksina. Tilaisuuksien peruminen koskee myös yhdistyksen sääntömääräisiä kokouksia.

Psoriasisliiton toiminnanjohtaja Sonja Bäckman kehottaa yhdistyksien vastuuhenkilöitä seuraamaan yleistä uutisointia ja noudattamaan ohjeistuksia ja suosituksia.

– Huoli omasta ja läheisten terveydestä on erittäin ymmärrettävä. Seuraamme tilannetta edelleen ja viestimme muun muassa jäsenyhdistyksillemme tarpeen mukaan, Bäckman sanoo.

Psoriasisliiton ja -yhdistysten yhteisiä aluepäiviä ei järjestetä keväällä, vaan mahdollisuuksien mukaan syksyllä. Tästä on jo lähetetty tai lähetetään yhdistyksille suoraan tarkempaa tietoa. Lisätietoja voi kysyä oman alueen järjestösuunnittelijoilta.

Vertaistukea on kuitenkin tarjolla edelleen, mm. somen keskusteluryhmissä. Myös Psoriasisliiton maksuton ohjaus- ja neuvontapalvelu palvelee ja vastaa yleisiin psoriasista koskeviin tiedusteluihin maanantaisin klo 8-12, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14-18, p. 0800 557 767, psorilinja@psori.fi

HUOM! Koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta johtuen Psorilinja palvelee toistaiseksi myös torstaisin klo 9-12.

Bäckman huomauttaa, että hyvä käsihygienia on edelleen tehokkain keino välttyä tartunnalta. Lisätietoja ja tarkemmat ohjeet löytyvät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta.

Lue myös: Kevään viimeinen sopeutumisvalmennus Kanariansaarilla perutaan

Artikkeli päivitetty 18.3.