Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
Punatukkainen nainen näppäilee älypuhelinta.
22.08.
2022

Psorilinja palvelee nyt myös chatissa

Psoriasisliiton maksuton ohjaus- ja neuvontapalvelu Psorilinja on täydentynyt uudella chat-palvelulla.

Chatissa yhteydenottoihin vastaa Psorilinjan sairaanhoitaja Kristiina Rautio. Chat on auki samoina päivinä kuin Psorilinjan puhelinpäivystyskin: maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin. Ensimmäiset kaksi viikkoa eli 22.-31.8. chat palvelee maanantaisin klo 8-10 sekä tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 15-17. Tämän jälkeen chat on auki saman ajan kuin sairaanhoitajan puhelinpäivystys.

Chat toimii Psoriasisliiton verkkosivuilla osoitteessa psori.fi. Chat-ikkuna näkyy sivun laidassa chatin aukioloaikoina. Chat-palveluun ei tarvitse kirjautua tai rekisteröityä. 

– On hienoa päästä aloittamaan Psorilinjan chat-palvelu! Aiemmin Psorilinjalla oli käytössä ryhmächat, mutta nyt jokainen pääsee chattailemaan yksityisesti, Psorilinjan sairaanhoitaja Kristiina Rautio sanoo. 

– Chat sopii erityisesti lyhyille kysymyksille. Jos haluaa jutella pidemmin psoriasiksesta, kannattaa edelleen soittaa Psorilinjalle. Puhelinpalvelu toimii normaalisti, Rautio muistuttaa. 

Chat-neuvonnan etuja ovat muun muassa se, että kysymyksen voi lähettää paikasta, jossa ei välttämättä pysty puhumaan puhelimessa – esimerkiksi avokonttorista tai ruuhkabussista. 

– Monelle on myös luontevampaa ottaa yhteyttä chatin kautta kuin soittamalla, Rautio toteaa. 

Psorilinjan nykyiset palvelut säilyvät ennallaan: Sairaanhoitajan puhelinpäivystys on auki maanantaisin klo 8-12 sekä tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14-18 numerossa 0800 557767. Ihotautilääkäri Jaana Mattila vastaa yhteydenottoihin maanantaisin klo 12-13 numerossa 0800 07557 ja reumalääkäri Jari Pöllänen parittomien viikkojen keskiviikkoisin klo 12-13 numerossa 0800 05775.  

Psorilinjan lääkärit neuvovat puhelimitse psoriasiksen hoidossa ja lääkityksessä, mutta eivät kirjoita reseptejä. Läkarebetjäning även på svenska! 

Psorilinjan toimintaa tukevat vuonna 2022 Abbvie, Amgen, Janssen, Novartis, Pfizer ja UCB Pharma. 

Lue lisää Psorilinjasta!