Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
01.06.
2020

Psorilinjan ryhmächat käynnistyy kesäkuussa

Kesäkuun alussa kännistyvä Psorilinjan ryhmächat-palvelu haluaa tuoda vertaistuen yhä useamman ulottuville.

Psorilinjan palvelut laajenevat: tiistaina 9. kesäkuuta käynnistyy Puhetta psorista -ryhmächat, joka on tarkoitettu kaikenikäisille psoriasista sairastaville. Ammattilaisen vetämä chatpalvelu on auki kerran viikossa tiistaisin klo 18-19.30.

– Vertaistuen tarve on kasvanut koronaviruksen myötä. Haluamme tarjota psoriasista sairastaville monipuolisia mahdollisuuksia keskusteluun ja yhteydenpitoon muiden samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa, toteaa palvelusta vastaava Psorilinjan sairaanhoitaja Kristiina Rautio.

Sana on vapaa

Ryhmässä voi kysyä ja jakaa psoriasiksen hoitovinkkejä, saada tukea arkeen psorin kanssa tai vaikka vain pohtia maailman menoa muiden psoriasista sairastavien kanssa.

Myöhemmin on tarkoitus järjestää ryhmächatejä myös joidenkin tiettyjen teemojen ympärille, esimerkiksi parisuhteesta. Myös psoriasista sairastaville nuorille on tulossa oma chatryhmä ja vaihtuvien ammattilaisten rinnalle keskusteluja vetämään koulutetaan verkkovertaisia.

Psoriasisliitto sai torstaina 28. toukokuuta myönteisen avustusesityksen Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksesta STEAsta. Myönnetyn avustuksen turvin se pystyy toteuttamaan tätä uutta palvelumuotoa.

– Ryhmächatiin osallistuminen on helppoa, eikä se vaadi mitään erityisiä välineitä. Odotamme, että tämä laskee kynnystä osallistua ja tuo vertaistuen yhä useamman ulottuville, Kristiina Rautio toteaa.

Ryhmächat on tekstipohjainen alusta, johon osallistuvalla on oltava tietokone, tabletti tai älypuhelin. Videoyhteyttä tai mikrofonia ei tarvita. Palvelu toimii Tukinet.net -sivustolla ja keskusteluihin voi osallistua nimimerkillä.

Puhetta psorista –Psorilinjan ryhmächat löytyy tukinet.net -sivustolta sekä Psorilinjan sivulta. Ryhmächat on avoinna 9.6. alkaen tiistaisin klo 18-19.30. HUOM. Palvelussa on tauko 1.-31.7.