Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
Psoriasista sairastavat Sari Kauppila ja Marika Tirroniemi halaavat Psoriviikon valokuvassa
31.01.
2020

Psoriviikko tuo esiin vertaistukea

Psoriviikkoa vietetään maalis-huhtikuun vaihteessa. Viikon pääteema on vertaistuki.

Tänä vuonna Psoriviikkoa vietetään toistamiseen viikolla 14, 30.3.-5.4.2020. Viikon pääteema on vertaistuki, jota korostaa myös Psoriasisliiton koko vuoden teema ”Luotettavasti rinnallasi”. Psoriviikolla tuomme yhdessä psoriasisyhdistysten kanssa esiin sitä vertaistukea, jotyhdistykset tarjoavat, sekä kiitämme vapaaehtoisia ja aktiiveja siitä panoksesta, jonka nämä yhdistysten ja psoriasista sairastavien eteen antavat. 

Kaikki mukaan psori-iltaan

Haastamme kaikki yhdistykset mukaan järjestämään psori-illan vertaistuki-teemalla. Toki ilta voi olla myös vaikka lounastapaaminen – tyyli on vapaa! Ilmoitattehan kaikki Psoriviikon tapahtumat järjestösuunnittelijoille, niin saadaan tiedot mukaan mm. Tapahtumakalenteriin. Katso tästä, mitä oma paikallisyhdistyksesi järjestää Psoriviikolla.

Tältä sivulta löytyy linkkejä some- ja muihin materiaaleihin, joita kannattaa hyödyntää Psoriviikon viestinnässä ja tilaisuuksissa.

Vertaistuesta on hyötyä kaikille, ikään ja sairauden vaikeusasteeseen katsomatta!

Materiaaleja Psoriviikolla hyödynnettäviksi:

Kirje yhdistyksille

Lisätietoja psoriasisyhdistyksille mm. Psori-illan järjestämisestä sekä tapahtumaviestintään. Lue lisää tästä.

Keskustelukortit

Kortit sopivat keskustelun virittämiseen esimerkiksi yhdistyksen jäseniloissa ja vertaisryhmissä. Printtaa, leikkaa ja hyödynnä. 

Psoriviikon somekuvat

Hyödynnä kuvia Psoriviikon viestinnässä. Muista myös hastag #psoriviikko ja/tai #psoriveckan.

Psoriviikon Facebook-kuva

Psoriviikon Instagram-kuva

Psori mielessä? Ota se puheeksi

Täältä löydät kaikki Psori mielessä -kampanjan materiaalit: Tulostettavat julisteet ja mielen hyvinvointi -kortit, somemateriaalit, videon, infograafit ym. Tutustu tästä.

Pintaa syvemmältä

Psoriasisliiton video- ja podcast-sarja, jonka jaksoissa käsitellään vertaistukea, mielen hyvinvointia, parisuhdetta ja seksuaalisuutta. Videoilla asiaan oman näkökulmansa kertovat psoriasista sairastavat, podcastilla teemaa laajentavat asiantuntijat. Videot sopivat hyvin keskustelun herättäjiksi jäseniltoihin ja vertaisryhmiin. Tutustu tästä.

Psorikaverit kuvassa

Psoriviikon ilmeenä on kuva, joka voitti viime vuonna Psorikaveri-kuvakisan. Kuvassa psoriasista sairastavat Sari Kauppila ja Marika Tirroniemi hyvästelevät aurinkopainotteisen sopeutumisvalmennuskurssin lopussa.

“Tietenkin olisi kivaa olla terve, mutta toisaalta olen kiitollinen: minulla on ollut onni ja ilo tavata kymmeniä upeita tyyppejä, koska sairastan psoria”, Kauppila ja Tirroniemi kertovat. Kolmannen kurssilaisen, Mika Tiinasen ottama kuva kertoo vertaistuesta kaiken olennaisen.

Kiitos Sari, Marika ja Mika, että annoitte kuvanne Psoriviikon käyttöön!

Psorikaveri-valokuvakilpailun voittaja on valittu (Uutinen 24.4. 2019)