Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
06.02.
2018

Soveltava liikunta tukee psoriasista sairastavaa

Liikunnalla on keskeinen merkitys psoriasiksen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. Sairauden luonteen vuoksi psoriasis saattaa vaikuttaa liikuntakykyyn, ja moni onkin joutunut luopumaan liikunnasta sairauden vuoksi.

Mitä on soveltava liikunta?

Soveltavalla liikunnalla tarkoitetaan sellaisten henkilöiden liikuntaa, joilla on vamman, sairauden, toimintakyvyn heikkenemisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan.

Mikä on SoveLi ry?

SoveLi ry on valtakunnallinen liikuntajärjestö, jonka tavoitteena on parantaa pitkäaikaissairaiden ja vammaisten mahdollisuuksia terveyttä ja hyvinvointia edistävään liikuntaan, soveltavaan liikuntaan sekä aktiiviseen elämäntapaan. SoveLi tekee vaikuttamis- ja kehittämistyötä sekä tarjoaa asiantuntija-, koulutus- ja viestintäpalveluita. Psoriasisliitto on yksi kahdeksastatoista SoveLin jäsenestä.

Miksi Psoriasisliiton kannattaa kuulua SoveLiin?

SoveLi on tärkeä valtakunnallinen vaikuttaja, joka ajaa pitkäaikaissairaiden ja vammaisten etuja liikunnassa. SoveLi kouluttaa ja tarjoaa asiantuntijapalveluita. SoveLilla on myös erilaisia jäsenetuja, joita Psoriasisliitto ja sen paikallisyhdistykset voivat hyödyntää omassa toiminnassaan. Psoriasisliitossa SoveLin yhteyshenkilönä toimii järjestösuunnittelija Anne Savuoja, joka auttaa kaikissa soveltavaan liikuntaan liittyvissä asioissa.

Yksi tärkeimmistä jäseneduista on koulutus. SoveLi kouluttaa paikallisyhdistysten ja -kerhojen liikuntavastaavia ja muita soveltavasta liikunnasta kiinnostuneita. Liikkeelle-koulutus on 14 tunnin mittainen kokonaisuus, joka voidaan räätälöidä kunkin järjestön tarpeiden mukaiseksi.

SoveLi tiedottaa ajankohtaisista asioista julkaisemalla kaksi kertaa vuodessa SoveLi-lehteä ja viisi kertaa vuodessa uutiskirjettä. Molemmat julkaisut sisältävät terveyttä ja hyvinvointia edistävän ja soveltavan liikunnan ajankohtaisia teemoja, tarjoavat käytännön vinkkejä ja tietoa paikallisen liikuntatoiminnan tueksi sekä edistävät liikuntapoliittista keskustelua.

SoveLi ry tarjoaa jäsenetunaan maksutonta konsultaatio- ja kehittämispalvelua liikunnan soveltamisessa sekä hankehakemusneuvontaa. Lisäksi SoveLin jäsenjärjestöillä on mahdollisuus saada jäsenhintaisia asiantuntija- ja koulutuspalveluita. Näissä kysymyksissä kannattaa olla yhteydessä Anne Savuojaan.

Psoriasisliiton kannalta tärkeä etu on myös Teosto-Gramex-sopimus. Psoriasisliiton tapahtumissa kuten järjestöpäivillä, aurinkopainotteisilla kuntoutuskursseilla tai nuorten toiminnassa on siten mahdollista soittaa musiikkia ilman erillistä sopimusta.

Jos olet kiinnostunut soveltavasta liikunnasta, ole yhteydessä omaan paikallisyhdistykseesi tai järjestösuunnittelija Anne Savuojaan. Liikunnan iloa ja hyvää oloa soveltavan liikunnan parissa!

Kuva: Psoriasisliitto järjesti yhteistyössä SoveLin kanssa Liikkeelle-koulutuksen 8.–9.9.2017 Espoon Kaisankodissa.