Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen

Vertaistukijan peruskoulutus (Toivo-vertaistukisovellus)

Ajankohta:
19.9.23
Aikataulu:
17:00 - 20:00
Paikka:
Teams
Katuosoite:
Teams
Lisätiedot:
Vertaistuen tarjoaminen verkossa

Haluaisitko toimia vertaistukijana psoriasista, nivelpsoria tai PPP:tä sairastavalle? Luoda toivoa siitä, että vaikeasta elämäntilanteesta voi selviytyä. Kouluttaudu vertaistukijaksi!

Koulutus on tarkoitettu Psoriasisliiton vapaaehtoisille, jotka haluavat toimia psoriasta, nivelpsoria ja PPP:tä sairastavien hyväksi Toivo-vertaistukisovelluksessa. Vertaistukihenkilönä et tarvitse erityistaitoja, lähtökohtana on halu kuunnella toista. Voit myös kertoa, kuinka itse olet ratkaissut arjessa eteen tulevia haasteita. Myös sairastuneen läheinen voi toimia vertaistukijana.

Mikä on Toivo-vertaistukisovellus?

Toivo-vertaistukisovellus on palvelu, joka tarjoaa vertaistukea ja tietoa sairastuneille, vammautuneille ja heidän läheisilleen.
Sovelluksen vertaistuki ei liity yksittäiseen sairauteen tai vammaan, vaan tukea voi hakea erilaisilla taustoilla. Sovelluksessa toimii tällä hetkellä yli 70 vertaistukijaa 23:sta eri yhdistyksestä. Palvelu perustuu kahdenkeskiseen vertaistukeen, jota käydään viesteillä tai puheluilla.
Toivo-sovelluksen vertaistukijana teet vapaaehtoistyötä omalla mobiililaitteellasi itse määritteleminäsi aikoina. 

Tutustu Toivo-sovellukseen lataamalla se oman puhelimesi sovelluskaupasta tai käyttämällä selainversiota osoitteessa: Toivo | Mesensei App

Koulutus valmistaa vapaaehtoisena vertaistukijana toimimiseen

Koulutus on vertaistukikihenkilönä toimimisen peruskoulutus. Koulutuksessa käydään läpi vertaistukihenkilönä toimimisen perusasiat.  Koulutuksen jälkeen Toivo-sovellukseen liittyvät vertaistukijat haastatellaan ja tämän lisäksi järjestetään erillinen perehdytys sovelluksessa toimimiseen, jonka ajankohta sovitaan koulutukseen osallistuneiden kesken.  Saat lisätietoa vapaaehtoistehtävästä lähempänä koulutusta, jolloin voit miettiä millä aikavälillä ja aikataululla voisit toimia vertaistukijana sovelluksessa. 

Oletko suorittanut vertaistukihenkilökoulutuksen aikaisemmin?

Voit ottaa yhteyttä koulutuksen yhteyshenkilöön Senni Lappalaiseen ja katsotaan yhdessä, millainen polkusi Toivo-sovelluksen vertaistukijaksi voisi olla.  Jos Teams-koulutus ei ole sinulle mahdollinen ja olet kiinnostunut itseopiskelusta, saat tästäkin tietoa Senniltä. 

Lisätietoja: 
Järjestösuunnittelija Senni Lappalainen 
p. 050 3318111
senni.lappalainen@psori.fi