Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
Psoriasisliitto tapahtumat

Yhdistysvaikuttaja-koulutus

Ajankohta:
13.2.–9.4.2023
Paikka:
Verkkokoulutus, lähitapaaminen Helsingissä

Tervehdys ja tervetuloa yhteiselle matkalle vaikuttamistyön saloihin!

Heihei – korjataanpas heti! Ei saloihin vaan vaikuttamistyön kokolailla yksinkertaisiin perusteisiin. Vaikuttaminenhan ei nimenomaan ole mitään salaperäistä rakettitiedettä, vaan perustuu pohjimmiltaan ihmisten väliseen inhimilliseen vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön.

Yhdistysvaikuttaja-verkkokoulutus on avoin kaikille kiinnostuneille. Et tarvitse aiempaa kokemusta vaikuttamistoiminnasta. Jäsenyys esimerkiksi paikallisyhdistyksen hallituksessa ei ole pakollinen, mutta yhteistyö yhdistyksen kanssa on suositeltavaa.

Koulutuksen aikataulu
Koulutus alkaa 13.2. ja päättyy 9.4. Koulutus toteutetaan Howspace-alustalla ja webinaarit Teamsissa. Koulutus on mahdollista suorittaa pelkästään verkossa.

Webinaarien ajankohdat:
– 15.2. klo 17.30-19.00
– 2.3. klo 17.30-19.00
– 4.4. klo 17.30-19.00

Itsenäisesti suoritettavat tehtävät sisältävät esimerkiksi aihetta käsittelevien videoiden katsomista, tekstien lukemista ja omaa pohdintaa materiaaleista. Lisäksi koulutusalustalla käydään keskustelua muiden osallistujien kanssa. Koulutuksen suorittamiseen kannattaa varata viikoittain muutama tunti.

Koulutuksen sisältö
Koulutuksessa perehdymme päätöksentekoon kunnassa, hyvinvointialueella ja valtakunnallisella tasolla. Tutustumme erilaisiin tapoihin osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun. Pääset asettamaan tavoitteita ja voit laatia vaikuttamissuunnitelman.

Koulutuksen teemat ovat seuraavat:
– Johdatus vaikuttamistyöhön: mitä se tarkoittaa?
– Mitä, missä ja miten vaikutamme?
– Vaikuttamistyön suunnittelu: mihin minä haluan vaikuttaa, entä yhdistykseni?
– Vaikuttamisen kohderyhmät, keinot ja tavat

Koulutuksen suorittamisen jälkeen voit alkaa toimia Psoriasisliiton psorilähettiläänä! Tässä roolissa viet tietoa psoriasista sairastavien tarpeista esimerkiksi paikallisille päättäjille tai terveydenhuollon ammattilaisille. Voit itse päättää, millaisiin asioihin tahdot vaikuttaa ja kuinka paljon aikaasi käyttää. Saat tukea ja materiaalia Psoriasisliitosta.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä opintokeskus Siviksen, Allergia-, Iho- ja Astmaliiton sekä IBD ja muut suolistosairaudet ry:n kanssa. Psoriasisliiton kautta koulutukseen voidaan valita korkeintaan 10 henkilöä.

Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy 8.2.

Koulutus on osallistujille maksuton.

Kokonaan suoritetusta koulutuksesta saa todistuksen ja suoritusmerkinnän opintorekisteriin (Oma Opintopolku).

Lisätietoja:
Hannele Kirveskoski, vaikuttamistyön asiantuntija
hannele.kirveskoski@psori.fi