Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
19.05.
2017

Terveisiä Psoriasis ja diabetes -seniorikurssilta

Yksi psoriasiksen liitännäissairauksista on tyypin 2 diabetes. Diabetes ja siihen liittyvät aineenvaihdunnalliset muutokset ovat taas riski sydän- ja verisuonitaudin kehittymiselle.

Huhtikuussa ilmestynyt psoriasiksen Päivitetty Käypä hoito -suositus toteaakin, että psoriasikseen liittyvä valtimotautien ja diabeteksen riski on huomioitava aina hoitoa suunniteltaessa.

Niin psoriasiksen kuin diabeteksen hoidossa ovat terveet elämäntavat keskeisiä. Liikunnan lisääminen, pieni painonpudotus heillä, joilla on ylipainoa sekä riittävä yöuni ovat hyväksi molempien sairauksien kanssa. Verenpaineen hoito, tupakoimattomuus ja alkoholin käytön rajoittaminen auttavat pysymään terveempänä.

Psoriasis ja diabetes -kurssilla pysähdyimme miettimään tapoja edistää omaa terveyttä. Kurssilla löytyi myös vertaistukea, jos halusi jakaa kokemuksiaan muiden kanssa.

Toki kurssilla ei jutusteltu vain sairauksista, vaan retkeiltiin Ruissalon kauniissa luonnossa, rentouduttiin kylpylässä ja nautittiin ravintolan buffet-pöytien herkuista.

Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa vieraillessa totesimme, että kevät kukkii jo ulkonakin.

 

Verensokerin mittaamista harjoiteltiin. Jokainen kurssilainen sai oman mittarin itselleen kotiin viemisiksi.

 

Kurssilaiset kokivat tavoitteidensa toteutuneen.

Kansallispuiston luonnossa patikoinnin jälkeen oli mukava piipahtaa Honkapirttiin kahville.

Kurssilaiset työstivät oman liikuntapiirakan mielilajeistaan. Niitä pääsi myös harrastamaan, sillä liikuntaa sisältyi joka päivä ohjelmaan. Kuntosalista oli kauniit maisemat suoraan merelle.

Seuraava Psoriasis ja diabetes -kurssi on suunnitteilla kevääksi 2018.