Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen Siirry sivuvalikkoon
Kelta-valkoraidallinen aurinkovarjo sinistä taivasta vasten.

Aurinkopainotteiset kurssit

Psoriasisliiton aurinkopainotteiset kurssit motivoivat itsestä huolehtimiseen ja sairauden hoitoon.  Kurssit sisältävät tuhdin paketin tietoa ja vertaistukea Kanariansaarten auringossa.

Aurinkopainotteiset kurssit tarjoavat tietoa ja vinkkejä sairauden hoitoon, mahdollisuuden tavata toisia samaa sairautta sairastavia sekä tilaisuuden liikkumiseen ja rentoutumiseen. Kahden viikon pääjakso mahdollistaa irrottautumisen arjen kiireistä ja antaa eväitä toimia itse oman sairauden asiantuntijana. Kursseille voivat hakea 18 vuotta täyttäneet, iho- ja nivelpsoriasista sairastavat, joilla psoriasis oireilee.

Syksyn 2022 kurssiaikataulu

Järjestämme syksyllä 2022 yhden aurinkopainotteisen kurssin 4.–19.11.2022.

Alkujakso 4.11.2022, hotelli Krapin Onnela, Tuusula
Pääjakso 5.–19.11.2022, Gran Canaria, hotelli Mirador del Atlantico
Jälkijakso 17.–18.3.2023 hotelli Krapin Onnela, Tuusula

Kurssin tiedot tapahtumakalenterissa ja linkki hakulomakkeeseen.

Kurssien sisältö

Ohjelma on ryhmämuotoista ja se sisältää luentoja sekä keskustelu-, rentoutus- ja liikuntaryhmiä. Omahoito, itsenäinen sairauden kanssa selviytyminen ja arjenhallinta ovat keskeisiä teemoja keskusteluissa sekä yksilöllisessä hoidonohjauksessa.

Kurssiin kuuluu kolme jaksoa:

Lisätiedot seuraavien kurssien aikataulusta löydät tapahtumakalenterista.

Jokaiselle kurssille valitaan vähintään 20 osallistujaa. Kurssille valitut saavat tiedon valinnasta kahden viikon sisällä hakuajan päättymisestä.

Osallistujien valinnassa perusteina ovat:

  • iho- tai nivelpsoriasis
  • ensikertalaisuus – toistamiseen haettaessa on perusteltava uudelleen valintaa
  • asiakkaan perusteet kurssin tarpeellisuudesta, kuten: ryhmämuotoisen kurssin ja vertaistuen tarve, tiedon ja tuen tarve, taloudelliset ja sosiaaliset perusteet.

Hae kurssille

Kurssille haetaan verkkolomakkeella Kilta-rekisterin kautta. Hakemukseen ei tarvita mitään liitteitä kuten lääkärin lausuntoa. Syksyn kurssin hakuaika päättyy 2.9.2022 klo 15.

Kustannukset

Sosiaali- ja terveysministeriö tukee aurinkopainotteisia kursseja Veikkauksen tuotoilla, joten vain pieni osa kurssin kustannuksista tulee osallistujan maksettavaksi.

Kurssin omavastuu on 400 euroa, 18–29-vuotiailla 250 euroa. Hinta sisältää lennot, majoituksen kahden hengen huoneistossa sekä puolihoidon Kanarialla ja verkkokurssien ohjelman.

Jokainen osallistuja huolehtii itse matkavakuutuksestaan sekä kotimaan matkakustannuksista.

Kurssin ajalta ei ole mahdollista saada Kelan kuntoutusrahaa.

Kurssiohjelma

Alkujaksolla tutustutaan ryhmään ja rakennetaan yhdessä tavoitteita kurssille. Luennoimassa ovat asiantuntijalääkäri ja ravitsemustieteilijä.

Pääjaksolla majoitutaan mukavissa kaksioissa, joissa molemmilla asukkailla on oma huone. Ohjelmaa on kuutena päivänä viikossa. Aamupäivällä ohjelmassa on tietopainotteisia keskusteluryhmiä, aiheina esimerkiksi ihon hoitaminen, kivunlievitys, nivelpsoriasis, psoriasiksen liitännäissairaudet, mielen hyvinvointi, stressi jne. Iltapäivisin on ohjattua liikuntaa ja vesijumppaa. Joka päivä on hyvin aikaa myös omaehtoiselle ulkoilulle ja rentoutumiselle.

Jälkijakso järjestetään noin kolme kuukautta pääjakson jälkeen. Jälkijaksolla vedetään yhteen kurssin sisältöä ja sen vaikutuksia omassa elämässä, sekä mietitään yhdessä tavoitteita. Lisäksi ohjelmassa on asiantuntijaluentoja mm. sosiaaliturvasta sekä pitkäaikaissairauden vaikutuksesta seksuaalisuuteen.

Muista matkavakuutus!

Kurssille osallistuva hankkii ja maksaa itse oman matkavakuutuksensa. Lisäksi kurssilaisen kannattaa hankkia itselleen eurooppalainen sairausvakuutuskortti Kelasta.

Lisätietoja hakemisesta:
Seija Mustonen, kuntoutussuunnittelija, seija.mustonen@psori.fi, p. 050 323 9321

Lue myös:

Aurinkopainotteiset kurssit parantavat elämänlaatua