Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
Terveydenhuollon ammattilainen pitää kädessään punaista sydäntä.
30.03.
2022

Uutta Psorilinjalla: Reumalääkärin puhelintunti alkaa 13.4.

Psorilinja alkaa tarjota myös reumalääkärin neuvontaa huhtikuussa. 

Psoriasisliiton maksuton ohjaus- ja neuvontapalvelu Psorilinja täydentyy reumalääkärin puhelintunnilla joka toinen keskiviikko klo 12-13. Psorilinjan reumatologina toimii reumasairauksien erikoislääkäri, Psoriasisliiton asiantuntijalääkäri Jari Pöllänen.

Pöllänen vastaa yhteydenottoihin ensimmäisen kerran keskiviikkona 13.4. ja sen jälkeen aina parittomien viikkojen keskiviikkoina. Hänet tavoittaa numerosta 0800 05775.

Myös Psorilinjan nykyiset puhelinajat säilyvät: Sairaanhoitaja Kristiina Rautio vastaa yhteydenottoihin maanantaisin klo 8-12 sekä tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14-18. Ihotautilääkäri Jaana Mattilan puhelintunti on maanantaisin klo 12-13.

Psorilinjan lääkärit antavat neuvontaa muun muassa psoriasiksen hoitoon ja lääkitykseen liittyen, mutta eivät kirjoita reseptejä. Kaikki Psorilinjan palvelut ovat käyttäjälle maksuttomia.

– On todella hienoa saada myös reumatologi mukaan Psorilinjalle. Monella psoriasista sairastavalla on nivelpsoriasikseen viittaavia oireita, jotka herättävät kysymyksiä, ja niitä koskevissa asioissa kannattaa ehdottomasti hyödyntää reumatologin neuvontaa, kannustaa Psorilinjan sairaanhoitaja Kristiina Rautio. 

– Psorilinjalla hoitajaan ja lääkäreihin saa yhteyden suoraan, ja keskustelua voidaan käydä niin kauan kuin on tarve, Rautio kertoo. 

Kevään aikana Psorilinjalla alkaa myös toinen uusi palvelu: chat-neuvonta Psoriasisliiton verkkosivuilla. Psorilinjan chatin aloituspäivä ja aukioloajat ilmoitetaan myöhemmin. 

Psorilinjan toiminnan mahdollistavat vuonna 2022 lääkeyritykset Abbvie, Amgen, Janssen Finland, Novartis, Pfizer ja UCB Pharma.

Psorilinja on sinua varten – ota yhteyttä!

Psorilinjan sairaanhoitaja palvelee: 

ma klo 8-12
ti-ke klo 14-18
p. 0800 557767 

Psorilinjan lääkärit palvelevat (också på svenska): 

Ihotautilääkäri Jaana Mattila ma klo 12-13, p. 0800 07557
Reumalääkäri Jari Pöllänen parittomien viikkojen ke klo 12-13, p. 0800 05775 

Soittaminen on maksutonta!

Lue lisää Psorilinjan palveluista.