Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
Vertaistervarit-hankkeen koordinaattori Mari Saukkoriipi.
18.08.
2020

Vahvistusta Psoriasisliiton hanketyöhön

Terveystieteiden maisteri, fysioterapeutti Mari Saukkoriipi aloitti elokuun alussa Vertaistervarit-hankkeessa projektikoordinaattorina.

Psoriasisliiton hallinnoimassa Vertaistervarit-hankkeessa tarjotaan vertaistukea elintapamuutokseen ryhmissä, joita vetävät koulutetut vapaaehtoiset. Hanke käynnistyi huhtikuussa 2020 ja jatkuu vuoteen 2022. Siinä on mukana kahdeksan kuntaa ja kymmenen järjestöä tai yhdistystä.

Hankkeen uusi projektikoordinaattori Mari Saukkoriipi näkee vapaaehtoisten ryhmänohjaajien sitouttamisen yhdeksi tärkeimmäksi ja samalla haastavimmaksi tehtäväkseen.

– Elintapa-asiat ovat onneksi juuri nyt pinnalla ja kiinnostavat monia. On tärkeää, että löydämme oikeat ihmiset ryhmiin ja niiden vetäjiksi ja saamme vielä heidät sitoutettua jatkamaan.

– Olen yhdeltä koulutukseltani opettaja ja valmistunut myös media-assistentiksi. Pedagogista osaamista ja verkostoitumistaitoja varmasti tarvitaan tässä työssä, Saukkoriipi toteaa.

Iissä asuva Saukkoriipi on aiemmin työskennellyt fysioterapeuttina Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä. Nyt hän työskentee projektipäällikkö Anne Savuojan työparina Oulun Kumppanuuskeskuksessa.

– On hienoa saada mukaan työhön Marin kaltainen osaaja. Vaikka meillä on projektissa mukana monia järjestöjä ja vahva verkosto, tiedon jakaminen hankkeesta alueen toimijoille on erittäin tärkeää erityisesti tässä alkuvaiheessa, Savuoja sanoo.

Lisätietoja:

Anne Savuoja, projektipäällikkö, Psoriasisliitto/Vertaistervarit-hanke, p. 0400 867 927, anne.savuoja@psori.fi

Mari Saukkoriipi, projektikoordinaattori, Psoriasisliitto/Vertaistervarit-hanke, p. 050 532 1619, mari.saukkoriipi@psori.fi

Vertaistervarit-hankkeen sivut