Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
21.03.
2017

Vapaaehtoistoiminnassa on voimaa

Vapaaehtoistoiminnassa pääset vaikuttamaan sinulle tärkeisiin asioihin, liittyivät ne sitten kunnan palveluihin tai yhdistyksen toimintaan. Toiminnan mahdollistama vertaistuki on ainutlaatuista ja usein tärkein syy lähteä mukaan toimintaan. Yhdistystoiminnassa solmitaankin ystävyyssuhteita, jotka kantavat arjessa eteenpäin.

Vapaaehtoistoiminta on siitä mielekästä, että sitä voivat tehdä kaikki. Vapaaehtoiselle ei makseta palkkaa, mutta toiminta palkitsee tekijänsä monella tapaa. Yksi haluaa uuden harrastuksen, toinen kaipaa elämälle sisältöä ja kolmas haluaa hyödyntää esimerkiksi työssä hankittua osaamista yhteiseksi hyväksi. Tervetuloa siis toimimaan, mikäli et ole vielä mukana. Ota rohkeasti yhteyttä, niin pohditaan yhdessä sinulle sopivaa toimintaa. Ideoita tavoista toimia vapaaehtoisena löydät täältä.

Vapaaehtoistoiminnassa pääsee yhdistämään omaa historiaa, persoonallisuutta, kokemusta, hiljaista tietoa ja koulutusta. Toiminnassa kertyy monenlaista osaamista esimerkiksi erilaisissa luottamus- ja vapaaehtoistehtävissä sekä koulutuksissa.

Vapaaehtoistoiminnasta kertyneestä osaamisesta saa nyt tunnustusta uudella tavalla. Perinteisesti järjestötoiminnassa hankittua osaamista, kuten tiedot, taidot, asenteet ja saavutukset, on tunnustettu erilaisin todistuksin, ansiomerkein ja esimerkiksi partiossa hihamerkein. Digitaalinen osaamismerkki mahdollistaa osaamisen osoittamisen uudella tavalla näkyvästi ja helposti verkon ja sosiaalisen median kautta. Merkin saajana voit jakaa kuvan omassa sosiaalisessa verkostossasi muiden nähtäväksi. Nyt ei kannata olla vaatimaton, vaan vapaaehtoistemme kannattaa nostaa oma osaaminen esille täyttämällä merkkihakemus.

Teksti: Kirsti Karttunen