Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
Erivärisiä lääkepillereitä pöydällä.
15.02.
2022

Vastaa kyselyyn ja kerro näkemyksesi lääkehoidoista!

Psoriasisliitto ja Yliopiston Apteekki tekevät yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa tutkimusta, jolla selvitetään psoriasista sairastavien näkemyksiä lääkehoidoista. Vastaa kyselyyn viimeistään 8. maaliskuuta!

Tutkimuksella selvitämme, millainen merkitys lääkehoidolla on psoriasista sairastaville, ja mitä mieltä he ovat muun muassa lääkevaihdosta ja biologisista lääkkeistä. Tuloksia hyödynnetään tieteellisessä tutkimuksessa, psoriasiksen lääkehoitoa edistävässä koulutuksessa ja terveysviestinnässä sekä Psoriasisliiton vaikuttamis- ja kehittämistyössä. Tutkimusaineiston perusteella tehdään myös farmasian alan pro gradu -tutkielma Helsingin yliopistossa. Jokainen vastaus on siis todella arvokas!

Toivomme, vastaat kyselyyn, mikäli olet käyttänyt iho- tai nivelpsoriasikseen jotakin reseptilääkettä kuluneen 12 kuukauden aikana. Lääke voi olla niin iholle käytettävä lääkevoide kuin suun kautta tai pistämällä annosteltava reseptilääke. Huomaathan kuitenkin, että kysely on suunnattu 18 vuotta täyttäneille.

Vastaaminen tapahtuu nimettömästi ja vastauksia käsitellään niin, että vastaajia ei voida tunnistaa. Ethän ilmoita kyselyn avoimissa kentissä mitään henkilötietojasi.

Kyselyyn vastaaminen kestää käyttämistäsi lääkkeistä riippuen noin 15-30 minuuttia. Viimeinen vastauspäivä on 8.3.2022. Pääset vastaamaan kyselyyn tästä linkistä.

Huomaathan, että Yliopiston Apteekki ja Helsingin yliopisto tekivät tammikuussa 2021 vastaavan kyselyn, jossa olivat mukana myös reumaa ja suolistosairauksia sairastavat. Jos vastasit kyselyyn tuolloin, sinun ei tarvitse vastata uudelleen.

Lisätiedot kyselystä:

Hannele Kirveskoski, vaikuttamistyön asiantuntija, hannele.kirveskoski@psori.fi