Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
Nainen makaa keltaisen alustan päällä ja kuuntelee kuulokkeilla musiikkia.
14.10.
2021

Voimaa ja hyvää mieltä musiikista

Välillä psoriasis voi vetää mielen matalaksi. Silloin tarvitsee kannustusta ja tsemppiä. Voimaa voi saada esimerkiksi hyvästä musiikista.

Tänä vuonna Maailman psoriasispäivänä järjestämme Facebookissa maksuttoman hyvän mielen keikan kaikille psoriasista sairastaville ja heidän läheisilleen. Keikalla laulajat Mikael Konttinen ja Annika Eklund esittävät etukäteen toivottuja voimabiisejä.

Tämä on ollut todella mielenkiintoinen ja innostava projekti, joka lähti ajatuksesta, että haluamme levittää hyvää mieltä. Päätimme järjestää hyvän mielen keikan, josta psoria sairastavat saavat lisää voimaa ja jaksamista arkeen.

Kysyimme biisitoiveita Facebookissa, Instagramissa ja sähköpostitse, ja saimme lähes 80 ehdotusta. Huomasimme, että ihmisillä todella on voimabiisejä, jotka auttavat jaksamaan psorin kanssa ja voimaan paremmin. Itse odotan keikkaa kovasti ja monet kappaleet ovat saaneet minut hyvälle tuulelle jo nyt, kun olen niitä projektin aikana kuunnellut.

Toivebiisilistan monipuolisuus yllätti. Oli mielenkiintoista huomata, miten erilaiset kappaleet tuovat psoria sairastaville voimaa. Osa biiseistä oli räväköitä ja energisiä, toiset taas tunnelmaltaan hillitympiä ja rauhallisempia. Kappaleiden toivomiseen oli myös erilaisia perusteluita. Joskus biisi kolahti sanoituksensa, joskus melodian ja joskus vaikkapa sen perusteella, missä tilanteessa se oli kuultu.

”Päheä arjen ravistaja”, kommentoi yksi vastaaja Tina Turnerin The Best -kappaletta.

”Sanat osuvat ja uppoavat, kun usko itseen alkaa horjua”, kertoi toinen Pave Maijasen Jos tahdot -kappaleesta.

Suosikeista löytyi monipuolisesti niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin kappaleita. Kotimaisista artisteista paljon toivottuja olivat muun muassa Kaija Koo ja Juha Tapio. Ulkomaisten artistien joukkoon mahtuivat niin Gloria Gaynor, Beatles kuin Rammsteinkin – ja paljon muita!

Lopullisen kappalelistan keikalle valitsevat artistit itse.

Tervetuloa mukaan hyvän mielen keikalle nauttimaan voimaannuttavasta musiikista! Ties vaikka löytäisit itsellesi uuden voimabiisin!

Hyvän mielen keikka perjantaina 29.10.2021 klo 18–18.30 Psoriasisliiton Facebook-sivulla. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää Maailman psoriasispäivästä!