Hoppa till huvudnavigering Hoppa till navigering Hoppa till innehåll Hoppa till sidfoten Hoppa till sidmeny
Psorilinja

Psorilinja – kostnadsfri rådgivning

Psorilinja är en kostnadsfri telefon- och e-postservice för psoriatiker och deras nära och kära. Alla samtal svaras av en förtrogen sjuksköterska. Psorilinja lyssnar, ger råd och guidar dig i alla situationer som berör psoriasis.

Psorilinja verkar i numret 0800 557 767 och är öppen må 8-12 och ti-ons. 14-18 (bara på finska)  Samtalen till Psorilinja är kostnadsfria och man kan även ringa anonymt. Man kan även skicka frågor till Psorilinja psorilinja@psori.fi (både på svenska och på finska).

Psorilinja har även en chatservice på Psoriasisförbundets webbplats. Man kan skicka frågor på finska till Psorilinjas sjukskötare.

Avvikande öppettider

Psorilinjas hudläkarens service är stängd måndagen den 25 september.
Psorilinjas chat är stängd från 2 oktober till 11 oktober.
Alla Psorilinjas service är stängda på självständighetsdagen, onsdag den 6 december.

Telefonservice med läkare

Hudläkare Jaana Mattila svarar på Psorilinja både på finska och på svenska varje måndag kl. 12–13, tel. 0800 07557.

Reumaläkare Jari Pöllänen svarar på Psorilinja både på finska och på svenska varannan onsdag (udda veckor) kl. 12–13, tel. 0800 05775.

Både läkare svarar på allmänna frågor och informerar psoriatiker och deras anhöriga. Läkarna skriver inga recept. Samtal är gratis.

Psorilinja har även en egen Facebook-grupp. Sköterskan svarar på kommentarer och privatmeddelanden som är ställda till henne under Psorilinjas öppettider. Gruppen är öppen för dess medlemmars gemensamma diskussioner angående psoriasis även då Psorilinja inte är öppen.

Jaana Mattila, specialistläkare i hudsjukdomar, berättar här varför det är så viktigt att på mottagningen ta upp den belastning som psoriasis orsakar på psyket.

 

Psorilinjan logo.

År 2023 Psorilinjas verksamhet möjliggörs av olika finansieringar av företag:

 


Lääkeyhtiö Amgenin logo


Lääkeyritys Janssenin logo.UCB Pharma logo