Hoppa till huvudnavigering Hoppa till navigering Hoppa till innehåll Hoppa till sidfoten Hoppa till sidmeny
Psorilinja

Psorilinja – kostnadsfri rådgivning

Psorilinja är en kostnadsfri telefon- och e-postservice för psoriatiker och deras nära och kära. Alla samtal svaras av en förtrogen sjuksköterska. Psorilinja lyssnar, ger råd och guidar dig i alla situationer som berör psoriasis.

Obs. Psorilinja är på julsemester mellan 14 december 2021 och 9 januari 2022.

Psorilinja verkar i numret 0800 557 767 och är öppen må 8-12 och ti-ons. 14-18 (bara på finska)  Samtalen till Psorilinja är kostnadsfria och man kan även ringa anonymt. Man kan även skicka frågor till Psorilinja psorilinja@psori.fi (både på svenska och på finska).

Nu även läkarens telefonservice

Hudläkare Jaana Mattila från Vasa svarar på Psorilinja både på finska och på svenska varje måndag kl. 12-13, tel. 0800 07557. Hon svarar på allmänna frågor och informerar psoriatikern och deras anhöriga. Hon skriver inga recept. Samtal är gratis.

Psorilinja har även en egen Facebook-grupp. Sköterskan svarar på kommentarer och privatmeddelanden som är ställda till henne under Psorilinjas öppettider. Gruppen är öppen för dess medlemmars gemensamma diskussioner angående psoriasis även då Psorilinja inte är öppen.

Jaana Mattila, specialistläkare i hudsjukdomar, berättar här varför det är så viktigt att på mottagningen ta upp den belastning som psoriasis orsakar på psyket.

 

År 2021 Psorilinjas verksamhet möjliggörs av olika finansieringar av företag:

 


Lääkeyhtiö Amgenin logo 

Lääkeyhtiö Pfizerin sinivalkoinen logo.