Minna Kunttu aloittaa Psorilinjan sairaanhoitajana

Psorilinjan sairaanhoitajana toimii 26.8. alkaen Minna Kunttu.

Kuva: Minna Kunttu

Minna Kunttu.

Minna Kunttu aloittaa Psorilinjan sairaanhoitajana

Sairaanhoitaja Minna Kunttu aloittaa maanantaina 26.8. Psorilinjan sairaanhoitajana. Psorilinja on Psoriasisliiton maksuton ohjaus- ja neuvontapalvelu, jonne voi ottaa yhteyttä puhelimitse tai chatissa. Kunttu vastaa yhteydenottoihin maanantaisin klo 8–12 sekä tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14–18.

Kuntulla on pitkä kokemus psoriasiksen hoidosta. Hän toimii Psorilinjan rinnalla auktorisoituna haavahoitajana omassa yrityksessään. Tätä aiemman työuransa hän on työskennellyt julkisessa terveydenhuollossa, jossa ihotautien parissa kului lähes 15 vuotta. Kunttu on lisäksi ohjannut Psoriasisliiton kursseja yli 10 vuoden ajan.

– Erikoissairaanhoidossa pidin vuosia psorihoitajan vastaanottoa ja olin kehittämässä sitä. Olen tavannut paljon sairastavia myös Psoriasisliiton kursseilla, ja monelle saatan olla jo sieltä tuttu, Kunttu kertoo.

On mukavaa päästä jakamaan omaa osaamista ja auttamaan ihmisiä parhaani mukaan.

Kunttu näkee yhteistyön julkisen ja yksityisen terveydenhuollon sekä järjestöjen välillä todella tärkeänä.

– Kaikki palvelut täydentävät toisiaan ja parantavat hoidon laatua. On ollut hienoa olla mukana näissä kaikissa jo pitkään.

Ota yhteyttä matalalla kynnyksellä

Minna Kunttu aloittaa työt Psorilinjalla innokkain mielin. Palvelu oli tuttu jo ennestään, ja hän tietää, että psoriasista sairastavilla voi olla paljon kysymyksiä mielessään.

– On mukavaa päästä jakamaan omaa osaamista ja auttamaan ihmisiä parhaani mukaan. Tiedän, miten tärkeää työtä Psorilinjan edellinen sairaanhoitaja Kristiina on tehnyt, ja kuinka paljon ihmiset pitävät ja hyötyvät tästä palvelusta, Kunttu kertoo.

Kunttu pitää tärkeänä, että Psorilinjalle voi ottaa yhteyttä monella tavalla, ja että neuvontaa saa myös lääkäreiltä.

Annan käytännön vinkkejä, mutta olen mielelläni myös kuuntelevana korvana.

Kuntun mukaan psoriasista sairastavia saattaa mietityttää esimerkiksi omahoito: mitä rasvaa kuuluu laittaa minnekin, minkä verran ja kuinka pitkään. Toisaalta sairaus voi kuormittaa myös henkisesti ja aiheuttaa esimerkiksi hoitoväsymystä tai turhautumista.

– Annan käytännön vinkkejä, mutta olen mielelläni myös kuuntelevana korvana. Psorilinjalle voi purkaa rauhassa vaikka omia huoliaan sairauteen liittyen, ja puhelun aikana mietitään sitten keinoja, joilla voidaan viedä asiaa eteenpäin, Kunttu kertoo.

Minna Kunttu kehottaa ottamaan Psorilinjalle yhteyttä matalalla kynnyksellä. Palveluun voivat ottaa yhteyttä sairastavat ja heidän läheisensä, mutta myös terveydenhuollon ammattilaiset.

– Ei tarvitse miettiä, onko oma asia riittävän tärkeä, sen kun vain avaa linjat. Sitä varten minä olen toisessa päässä, Kunttu kannustaa.

Katso kaikki Psorilinjan yhteystiedot ja aukioloajat!

Psorilinjan toimintaa tukevat vuonna 2024 Abbvie, Amgen, Johnson & Johnson, Novartis ja UCB.