Siirry sisältöön

Tule psorilähettilääksi

Psorilähettiläänä pääset lisäämään tietoa psoriasiksesta ja korjaamaan ennakkoluuloja. Tule mukaan!

Käsi, joka kirjoittaa lehtiöön.
Käsi, joka kirjoittaa lehtiöön.

Mitä psorilähettiläs tekee?

Psorilähettiläänä pääset lisäämään tietoisuutta psoriasiksesta. Psoriasis tunnetaan yhä huonosti, ja siihen liittyvät uskomukset elävät sitkeinä.

Esimerkiksi poliittiset päättäjät ja jopa terveydenhuollon ammattilaiset tarvitsevat lisää tietoa psoriasiksesta ja sen hoidosta.

Psorilähettiläänä voit tehdä monenlaisia asioita oman kiinnostuksesi mukaan.

Voit esimerkiksi

  • toimittaa Psoriasisliiton materiaalia lähialueesi terveydenhuollon toimipisteisiin, liikuntapaikkoihin tai yrityksiin, kuten kampaamoihin tai kauneushoitoloihin.
  • laatia paikallislehtiin mielipidekirjoituksia.
  • tehdä aloitteen kunnanvaltuustolle tai aluevaltuustolle aiheesta, joka koskettaa alueesi psoriaatikkoja.
  • ottaa yhteyttä alueesi päättäjiin.
  • tai jotain muuta – voit ideoida, mitä haluaisit tehdä!

Mitä odotamme sinulta?

  • Psorilähettiläänä toimimiseen riittää oma kiinnostus, et tarvitse aiempaa kokemusta. Omakohtainen kokemus psoriasiksesta auttaa tehtävässä.
  • Toiminta muotoutuu omien toiveidesi ja vahvuuksiesi pohjalta. Jos pidät kirjoittamisesta, voit laatia mielipidekirjoituksia paikallislehtiin. Jos nautit enemmän ihmisten kohtaamisesta, päättäjien ja terveydenhuollon ammattilaisten tapaaminen voi olla sinun juttusi.
  • Emme odota, että osaat jo kaiken, sillä psorilähettilään tehtävässä voit harjoitella, kehittyä ja opetella uusia taitoja. Saat perehdytystä, tukea ja materiaaleja Psoriasisliitosta.
  • Päätät itse, minkä verran aikaa käytät psorilähettilään tehtävään. Voit toimia psorilähettiläänä myös kausiluontoisesti ja pitää taukoa tarvittaessa.
  • Järjestämme psorilähettiläille yhteisiä Teams-tapaamisia noin kahdesti vuodessa. Tapaamisissa kuulet Psoriasisliiton ajankohtaisia kuulumisia, tapaat muita psorilähettiläitä ja pääset ideoimaan toimintaa. Toivomme, että pääset osallistumaan tapaamisiin.

Näin pääset mukaan

Järjestämme uusien psorilähettiläiden perehdytyksiä yleensä keväisin ja syksyisin Teamsin kautta. Etsi seuraava perehdytys tapahtumakalenterista. Jos haluat mukaan nopeammin tai kaipaat lisää tietoa, ole rohkeasti yhteydessä!

Kysy lisää ja ota yhteyttä:

Hannele Kirveskoski.

Hannele Kirveskoski

vaikuttamistyön asiantuntija, järjestösuunnittelija, Lounais-Suomen alue

hannele.kirveskoski@psori.fi 0500 341 484