Siirry sisältöön

Tule Toivo-vertaistukijaksi

Toivo-vertaistukisovelluksessa voit tarjota vertaistukea chatin välityksellä silloin, kun sinulle sopii.

Älypuhelimia, joissa on Toivo-sovellus auki.
Älypuhelimia, joissa on Toivo-sovellus auki.

Tarjoa vertaistukea Toivo-sovelluksessa

Etsimme vapaaehtoisia toimimaan vertaistukijana Toivo-vertaistukisovelluksessa. Jos sinulla on kokemusta elämästä psoriasiksen, nivelpsoriasiksen tai PPP:n kanssa ja sinusta tuntuu luontevalta tukea toista sairastavaa chat-keskustelun kautta, saatat olla etsimämme henkilö!

Toivo-vertaistukijana voit tarjota tukea ja keskusteluapua matalalla kynnyksellä. Vertaistukijana voi toimia myös psoriasista sairastavan läheinen kuten sairastavan lapsen vanhempi.

Toivo-vertaistukija on koulutettu ja antaa vertaistukea Toivo-vertaistukisovelluksen välityksellä, jolloin omia henkilökohtaisia yhteystietoja ei tarvitse laittaa näkyviin. Sovellusta käytetään omalla mobiililaitteella tai tietokoneella verkkoselaimen kautta.

Jokaisella vertaistukijalla on sovelluksessa oma profiilinsa, joka kuvaa, millaisissa asioissa hän haluaa antaa vertaistukea. Vertaistukea tarvitsevat voivat selata profiileja löytääkseen itselleen sopivan vertaistukijan. Toiminta on maksutonta.

Tutustu Toivo-sovellukseen!

Toivo-vertaistukijana

  • teet merkityksellistä auttamistyötä, joka palkitsee. Saat koulutuksen tehtävään ja tukea ongelmatilanteissa.
  • päätät itse, milloin annat vertaistukea sovelluksessa. Voit toimia oman aikataulusi puitteissa. Voit halutessasi myös piilottaa profiilin esimerkiksi lomamatkasi ajaksi.
  • saat tukea vapaaehtoisena toimimiseen. Voit osallistua vertaistukijoiden yhteistapaamisiin, joita järjestetään säännöllisesti.
  • voit myös tarvittaessa ottaa yhteyttä Psoriasisliiton yhteyshenkilöön Toivo-sovelluksessa.

Mitä odotamme vertaistukijalta?

  • Sinulla on henkilökohtainen kokemus psoriasiksesta tai psoriasista sairastavan läheisenä olosta. Olet sujut sairautesi kanssa. Haluat jakaa kokemuksiasi ja auttaa.  
  • Sinulla on oma verkkoyhteys sekä mobiililaite tai tietokone, jota osaat käyttää sujuvasti.
  • Sinulla on rohkeutta kirjoittaa viestejä ja antaa vertaistukea, vaikka vastaanottaja on nimetön. Pyydät apua ongelmatilanteissa.

Näin voit kouluttautua Toivo-vertaistukijaksi

Toivo-vertaistukijana toimivat ovat käyneet vertaistukijan peruskoulutuksen ja sovelluksen käyttöperehdytyksen. Toivo-sovelluksen vertaistukija haastatellaan ennen tehtävän alkua ja hän tekee sovelluksen käyttäjäsopimuksen.

Psoriasisliitto järjestää kolmen tunnin vertaistukijan peruskoulutuksia Teamsin välityksellä. Myös muiden järjestöjen järjestämä vertaistukijan peruskoulutus hyväksytään.

OLKA-toiminta järjestää Toivo-vertaistukijavalmennuksia lähikoulutuksina eri puolilla Suomea ja valtakunnallisina verkkokoulutuksina. Lue lisää OLKA:n valmennuksista.

Tietoa Toivo-sovelluksen käyttöopastuksista.

Toivo-sovellusta ylläpitävät OLKA-toiminta sekä Hyte ry.

Kysy lisää ja ota yhteyttä:

Senni Lappalainen.

Senni Lappalainen

järjestösuunnittelija, Pohjois-Suomen alue

senni.lappalainen@psori.fi 050 331 8111
Toivo-sovellus auki älypuhelimessa. Taustalla näkyy kannettava tietokone.

Toivo-sovellus tarjoaa vertaistukea, kun psori mietityttää

Psoriasista sairastava Marko Weckström toimii Toivossa vapaaehtoisena vertaistukijana.
– Rohkeasti vaan mukaan antamaan vertaistukea toinen toisillemme, Weckström kannustaa.