Siirry sisältöön

Tule vertaisillan ohjaajaksi

Psoriasisliitto järjestää verkossa valtakunnallisia vertaisiltoja, joita ohjaavat koulutetut vapaaehtoiset. Lähde mukaan vertaisillan ohjaajaksi!

Nainen istuu sängyllä kannettava tietokone sylissään.
Nainen istuu sängyllä kannettava tietokone sylissään.

Sinustako vertaisillan ohjaaja?

Etsimme vapaaehtoisia, jotka toimivat vertaisohjaajina Psoriasisliiton järjestämissä vertaisilloissa. Vapaaehtoisella on hyvä olla kokemusta elämästä oman tai läheisen psoriasiksen kanssa. Iälläsi ja asuinpaikallasi ei ole merkitystä – etsimme mukaan kaikenikäisiä, eri puolilla Suomea asuvia ihmisiä.

Vertaisillan ohjaajana annat psoriasista sairastaville ja heidän läheisilleen mahdollisuuden vaihtaa kokemuksia psoriasiksesta ja saada vertaistukea.

Psoriasisliiton verkkovertaisillat kestävät tunnin ajan ja ne järjestetään Teamsissa. Yleisimpiä ajankohtia ovat tiistait ja torstait klo 18 alkaen. Vertaisillan ohjaajana voit ohjata yksin tai yhdessä toisen ohjaajan kanssa vertaiskeskustelun aiheesta, jonka koet itsellesi läheiseksi.

Ohjaajana voi toimia tavallisen ihmisen taidoin. Sinun ei tarvitse olla illan aiheen asiantuntija, oma kokemus ja kiinnostus riittää.

Psoriasisliitto mainostaa vertaisiltoja omissa kanavissaan sekä kerää ja käsittelee ilmoittautumiset. Psoriasisliitto järjestää myös vertaisiltojen Teams-yhteyden ja kerää osallistujilta palautteen illan jälkeen. Kullakin vertaisillalla on nimetty yhteyshenkilö, joka tekee käytännön järjestelyt. 

Vertaisillan ohjaajana

  • annat oman panoksesi vertaisillan järjestelyihin ehdottamalla psoriasista sairastaville sopivia aiheita. Tarvittaessa saat myös vinkkejä aiheista, joita on toivottu.
  • mahdollistat vertaiskeskustelun osallistujille, jotka kaipaavat tukea sairauden kanssa jaksamiseen ja haluavat kuulla muiden kokemuksia.
  • voit ohjata yhden tai useamman vertaisillan, oman kiinnostuksesi ja vapaa-aikasi puitteissa. 
  • saat tukea Psoriasisliiton yhteyshenkilöltä.  
  • saat valmiin materiaalin illan toteuttamiseen.  Ohjaustyössä käytetään keskustelukortteja, joiden käyttöön saat perehdytyksen.
  • voit osallistua vertaisohjaajien yhteistapaamisiin, joita järjestetään säännöllisesti.

Mitä odotamme vertaisillan ohjaajalta?

  • Sinulla on omakohtaista kokemusta elämästä psoriasiksen, nivelpsoriasiksen tai PPP:n (palmoplantaarinen pustuloosi) kanssa tai sairastavan läheisenä. Olet valmis jakamaan ryhmälle oman kokemuksesi ja haluat kannustaa osallistuja jakamaan omansa. Olet jo sujut sairautesi kanssa!
  • Haluat edistää turvallista ilmapiiriä tapaamisen aikana ja sitoudut verkkovertaistoiminnan sääntöihin.
  • Käytössäsi on verkkoyhteys ja tietokone, jota osaat käyttää.  
  • Pyydät apua ja tukea, jos jokin asia mietityttää. 

Tervetuloa mukaan!

Vertaisillan ohjaamisesta kiinnostuneille järjestetään perehdytys, jossa saat perustiedot illan toteuttamisesta ja suunnittelet illan sisällön. Perehdytyksen ajankohta sovitaan yhdessä yhteyshenkilön kanssa. Perehdytyksen lisäksi voit valmistautua ohjaustyöhön itsenäisesti tai yhdessä ohjaajaparin kanssa. Voit tutustua etukäteen myös ohjeisiin verkkovertaisohjaajalle.

Kysy lisää ja ota yhteyttä:

Senni Lappalainen.

Senni Lappalainen

järjestösuunnittelija, Pohjois-Suomen alue

senni.lappalainen@psori.fi 050 331 8111