Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen Siirry sivuvalikkoon
Kaksi naista halaavat. Pallurassa lukee Psoriviikko 1.-7.4.2024.

Psoriviikko

Psoriasisyhdistysten omaa Psoriviikkoa vietetään vuosittain viikolla 14, tänä vuonna 1.–7.4.2024. Psoriviikon teemana on yhteisöllisyys.

Psoriviikolla 1.–7.4. kutsumme mukaan toimintaan erityisesti uudet jäsenet sekä ne, jotka ovat olleet pidempään jäseninä, mutta eivät ole vielä osallistuneet vertaistukitapaamisiin. Tapahtumiin kannattaa osallistua myös verkossa.

Vertaistukea ja yhteisöllisyyttä

Psoriviikko tuo esiin vertaistuen merkitystä ja hyötyjä psoriasista sairastaville. Psoriasisyhdistykset järjestävät Psoriviikon aikana erilaisia tapahtumia. Yhdistysten tapahtumissa syntyvät kohtaamiset ja vertaistuki antavat kokemuksen, että sairauden kanssa ei tarvitse olla yksin.

Verkkotapaamisissa on mahdollista antaa ja saada vertaistukea silloinkin, kun välimatkat ovat pitkiä tai elämäntilanne ei salli kasvokkaiseen tapaamiseen osallistumista. Verkkovertaistuki on tutkitusti yhtä tehokasta kuin perinteinen, kasvokkainen vertaistuki.

Yhdistys, järjestä vertaiskeskustelu

Kannustamme yhdistyksiä järjestämään Psoriviikolla pop up -vertaiskeskusteluja esimerkiksi viihtyisässä kahvilassa tai verkon välityksellä. Tapaamisissa voi hyödyntää vertaiskeskustelukortteja. Paikallisyhdistykset ja vapaaehtoiset saavat tukea ja vinkkejä Psoriviikon toimintaan Psoriasisliiton järjestösuunnittelijoilta.

Psoriasisyhdistysten jäsenten ja muiden psoriasista sairastavien kannattaa seurata verkkosivujamme, somekanaviamme sekä oman paikallisyhdistyksen viestintää. Seuraa sosiaalisessa mediassa myös tunnisteita #psoriviikko ja #psoriasisveckan!

Näin voit osallistua Psoriviikolle:

1. Tule mukaan tapahtumiin. Tarkemmat tiedot Psoriviikon tapahtumista saat tapahtumakalenterista.

2. Seuraa, tykkää ja jaa #psoriviikko ja #psoriasisveckan -tunnisteilla merkittyjä viestejä somessa.

3. Etsi somesta oma paikallinen psoriasisyhdistyksesi ja tutustu sen toimintaan!

 

Materiaaleja Psoriviikolla hyödynnettäväksi:

Keskustelukortit

Psoriasisliiton uudet vertaiskeskustelukortit sopivat keskustelun virittämiseen esimerkiksi vertaisryhmissä. Jos yhdistyksesi ei ole vielä saanut korttipakkaa, niin ota yhteyttä järjestösuunnittelija Senni Lappalaiseen: senni.lappalainen@psori.fi.

Lisäksi Psoriviikolle on tehty psorikeskustelukortit. Tutustu psorikeskustelukortteihin tästä.

Pintaa syvemmältä

Psoriasisliiton video- ja podcast-sarja, jonka jaksoissa käsitellään vertaistukea, mielen hyvinvointia, parisuhdetta ja seksuaalisuutta. Videoilla asiaan oman näkökulmansa kertovat psoriasista sairastavat, podcastilla teemaa laajentavat asiantuntijat. Videot sopivat hyvin keskustelun herättäjiksi jäseniltoihin ja vertaisryhmiin. Tutustu tästä.

 

Lisää tietoa

Vertaistukea tarvitaan terveyspalveluiden rinnalle. Psoriviikon tiedote. (1.4.2022)

En ole enää yksin psorin kanssa.   Somelähettiläämme Jennan blogitekstissä lisää vertaistuen voimasta. (5.4.2021)

Psoriviikon mietteitä vertaistuesta.  Somelähettiläämme Anne kertoo blogissaan, miksi on lähtenyt aktiivisesti mukaan Psoriasisliiton toimintaan – ja miksi vasta nyt. (5.4.2021)

Liity jäseneksi!

Tiesithän, että Psoriasisliiton jäsenenä saat mm. Ihon aika -lehden, joka kertoo viimeisimmät tiedot iho- ja nivelpsoriasiksesta ja niiden hoidosta sekä tarjoaa vertaistukea. Lue lisää ja liity jo tänään!