Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen Siirry sivuvalikkoon
Niska, jossa näkyy psoriasista päänahassa.

Kysy psoriasiksesta – Psorilinja

Kaipaatko neuvoja ja vinkkejä psoriasiksen hoitoon? Tietoa kursseista ja kuntoutuksesta? Tai haluatko vain jutella jonkun kanssa siitä, miten psori kuormittaa arjessa? Psorilinja on sinua varten! Psorilinjan ammattilaiset tarjoavat psoriasiksen Käypä hoito -suosituksen mukaista ohjausta ja neuvontaa.

Psorilinjan kesätauko

Psorilinjan palvelut ovat kesätauolla seuraavasti: Sairaanhoitajan puhelin ja chat ovat kiinni 11.6.–4.8. Ihotautilääkärin puhelin on kiinni 11.6.–4.8. Reumalääkärin puhelin on kiinni 23.5.–13.8.

Sairaanhoitajan palvelu kolme kertaa viikossa

Ota yhteyttä Psorilinjan maksuttomaan neuvontapuhelimeen. Psoriin perehtynyt sairaanhoitaja auttaa, neuvoo ja kuuntelee numerossa 0800 557 767. Psorilinjan sairaanhoitaja päivystää myös chatissa, joka toimii tällä sivustolla. Klikkaa sivun laidassa näkyvää puhekuplaa, niin chat-ikkuna avautuu. Sairaanhoitajan neuvontapuhelin ja chat ovat avoinna ma klo 8–12 ja ti–ke klo 14–18. Puhelut ja yhteydenotot Psorilinjalle ovat maksuttomia ja ne voi tehdä nimettömänä. Voit myös lähettää sairaanhoitajalle kysymyksiä sähköpostilla psorilinja@psori.fi E-post även på svenska.

Lääkärin puhelinpalvelu maanantaisin ja keskiviikkoisin

Psorilinjalla päivystävät myös ihotautien erikoislääkäri Jaana Mattila ja reumasairauksien erikoislääkäri Jari Pöllänen. Läkarebetjäning även på svenska. Lääkärit ohjaavat ja neuvovat psoriasiksen hoidossa ja lääkityksessä, mutta eivät kirjoita reseptejä. Myös lääkäripalvelut ovat soittajalle maksuttomia. Jaana Mattilan puhelinaika on maanantaisin klo 12–13, p. 0800 07557. Jari Pölläsen puhelinaika on parittomien viikkojen keskiviikkoisin klo 12–13, p. 0800 05775.

Facebookista vertaistukea

Psorilinjalla on myös oma Facebook-ryhmä.  Psorilinjan sairaanhoitaja vastaa ryhmässä hänelle osoitettuihin kommentteihin ja yksityisviesteihin Psorilinjan aukioloaikoina. Ryhmä on avoin sen jäsenten keskinäiselle keskustelulle psoriasiksesta myös muina aikoina.

Kysy Psorilinja vastaa

Mietityttävätkö psoriasiksen oireet tai hoito tai haluatko vinkkejä terveellisiin elintapoihin? Voit lähettää kysymyksesi osoitteella ihonaika@psori.fi, otsikkokenttään ”Psorilinja vastaa”. Asiantuntijamme vastaavat lukijoiden kysymyksiin Ihon aika -lehdessä. Kysyjän nimi ja yhteystiedot tulevat vain toimituksen tietoon. Lue myös:  Psorilinja palvelee nyt myös chatissa (Uutinen 22.8.2022) Uutta Psorilinjalla: Reumalääkärin puhelintunti alkaa 13.4. (Uutinen 30.3.2022) Monimuotoinen psoriasis vaatii tehokasta hoitoa (Työterveyshoitaja-lehdessä julkaistu artikkeli 12/2021) Psoriasis koettelee myös mieltä (Kansanterveys.fi 19.12.2020) Psorilinjan sairaanhoitajan pitkä matka unelmatyöhön (Ihon aika 21.2.2020) Vinkkejä psoriasiksen hoitoon

Monimuotoinen psoriasis. Psorilinjan sairaanhoitajan luento 7.4.2022.

Psoriasis ja mielen hyvinvointi. Haastattelussa ihotautien erikoislääkäri Jaana Mattila

Kiitos yrityksille, jotka mahdollistavat Psorilinjan toiminnan vuonna 2024!

Lääkeyhtiö AbbVien logo. Lääkeyhtiö Amgenin logo. Lääkeyritys Janssenin logo. Lääkeyhtiö Novartiksen logo. Lääkeyhtiö UCB:n logo.
Psorilinjan logo.

Liity jäseneksi!

Tiesithän, että psoriasisyhdistyksen jäsenenä saat mm. Ihon aika -lehden, joka kertoo viimeisimmät tiedot iho- ja nivelpsoriasiksesta ja niiden hoidosta sekä tarjoaa vertaistukea. Lue lisää ja liity jo tänään!