Psoriasisliitto tukee sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia psoriasista sairastavien hoidossa. Tälle sivulle on koottu tietoa palveluistamme.
Psorilinja on Psoriasisliiton maksuton neuvontapalvelu, jonne myös ammattilaiset voivat ottaa yhteyttä. Psorilinjalla yhteydenottoihin vastaavat psoriasikseen perehtyneet sairaanhoitaja, ihotautilääkäri ja reumalääkäri.
Psoriasisliiton esitteet tarjoavat monipuolista tietoa psoriasiksesta ja sen hoidosta sairastaville ja heidän läheisilleen. Voit lukea ja tulostaa esitteiden pdf-versioita tai tilata painettuja esitteitä työpaikallesi.
Esitteitä on saatavilla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi, ja ne ovat ammattilaisille maksuttomia. Laskutamme esitteiden postituskulut.
Psoriasisliiton kurssit tarjoavat tietoa, vertaistukea, hoitovinkkejä, liikuntaa ja opastusta terveellisiin elintapoihin. Kursseja on tarjolla
psoriasista sairastaville lapsille perheineen
työikäisille aikuisille ja heidän läheisilleen
senioreille (60 vuotta täyttäneet ja eläkkeellä olevat)
vastasairastuneille
Kursseille voi hakea verkossa tapahtumakalenterin kautta. Hakuajat kannattaa tarkistaa kunkin kurssin kohdalla erikseen. Kursseille ei pääsääntöisesti tarvita lääkärin lausuntoa.
Tuetut lomat tarjoavat vertaistukea, virkistystä ja irrottautumisen arjesta. Ne on tarkoitettu henkilöille, joiden on taloudellisesti vaikeaa tai mahdotonta päästä omatoimiselle lomalle. Valintaan vaikuttavat myös terveydelliset ja sosiaaliset syyt. Tuetun loman voi saada enintään joka kolmas vuosi.
Psoriasisliitto järjestää yhdessä MTLH:n kanssa tuettuja lomia psoriasista sairastaville ja heidän perheilleen eri puolilla Suomea. Lomille haetaan MTLH:n verkkosivujen kautta.
Vertaistuki antaa potilaalle toivoa ja auttaa jaksamaan arkea pitkäaikaisen sairauden kanssa. Vertaistukea voi saada psoriasisyhdistysten tapahtumissa, retkillä ja vertaisryhmissä sekä Psoriasisliiton vertaisilloissa. Katso tulevat tapahtumat tapahtumakalenterista.
Psoriasista sairastava voi saada kahdenkeskistä vertaistukea Toivo-sovelluksessa, jossa toimii koulutettuja vertaistukijoita.
Psoriasista sairastavia kannattaa rohkaista liittymään jäseneksi paikalliseen psoriasisyhdistykseen. Yhdistykset tarjoavat tietoa ja vertaistukea psoriasista sairastavien hyvinvoinnin tueksi sekä valvovat sairastavien oikeuksia. Psoriasisyhdistyksen jäsenenä on osa psoriasisyhteisöä ja saa rahanarvoisia etuja.