Siirry sisältöön

Tuetut lomat

Tuetut lomat tarjoavat tilaisuuden irrottautua arjesta, rentoutua ja jakaa kokemuksia muiden psoriasista sairastavien kanssa. Hae mukaan!

Ihminen ui järvessä ilta-auringossa.
Ihminen ui järvessä ilta-auringossa.

Tuetulta lomalta virtaa arkeen

Psoriasisliiton tuetut lomat on tarkoitettu psoriasista sairastaville sekä heidän puolisoilleen ja perheilleen. Lomia voidaan myöntää ihmisille, joiden olisi muuten taloudellisesti vaikeaa tai mahdotonta päästä omatoimiselle lomalle. Tuettu loma voidaan myöntää enintään joka kolmas vuosi.

Tuetulta lomalta saat vertaistukea, virkistystä ja voimia oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Lomien ohjelmaan ei kuulu esimerkiksi psoriasisluentoja. Psoriasisliiton kurssit tarjoavat tietoa psoriasiksesta.

Psoriasisliitto järjestää tuettuja lomia eri puolilla Suomea lomajärjestö MTLH:n kanssa. Lomajärjestön tuki kattaa pääosan lomaviikon kustannuksista. Osallistuja maksaa lomasta omavastuuosuuden ja matkat lomakohteeseen ja takaisin.

Aikuisten lomille voi osallistua joko yksin tai läheisen kanssa. Perhelomille voi osallistua koko perheen kanssa. Psoriasista voi perheessä sairastaa lapsi tai aikuinen.

Tulevat lomat psoriasista sairastaville:

Aikuisille

Härmän Kylpylä, Kauhava 3.–8.11.
Haku päättyy 3.8.

Hakeminen

Lomille haetaan täyttämällä lomajärjestön lomatukihakemus verkossa. Hakuaika päättyy pääsääntöisesti kolme kuukautta ennen loman alkua. Hae Psoriasisliiton lomia täältä.

Hakemus kannattaa täyttää huolellisesti, sillä loman saajat valitaan hakemusten perusteella. Valintaan vaikuttavat erityisesti taloudelliset, mutta myös terveydelliset ja sosiaaliset syyt, joilla hakija perustelee loman tarvetta. Ensi kertaa lomaa hakevat ovat valinnoissa etusijalla.

Aikuisten lomille valitaan 20 henkilöä ja perhelomille 10 perhettä.

Tuetun loman voi saada enintään kolmen vuoden välein ja maksimissaan kolme kertaa kymmenen vuoden aikana.

Omavastuu

Tuettujen lomien omavastuu on 25 euroa/henkilö/lomapäivä. Alle 17-vuotiailta osallistujilta ei peritä omavastuuta. Omavastuu kattaa

  • Täysihoidon
  • Majoituksen kahden hengen huoneessa tai perhelomilla perhekoon mukaisessa huoneessa
  • Ryhmäkohtaisen ohjelman ja lomapaikan yleisen ohjelman
  • Kuntosalin ja allasosaston käytön
  • Perhelomilla 2–4-vuotiaiden lasten hoitoa enintään 4 kahden tunnin pätkää

Lisätiedot:

Teuvo Leppänen.

Teuvo Leppänen

järjestösuunnittelija, Itä-Suomen alue

teuvo.leppanen@psori.fi 040 728 1144