Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
Kansanedustaja Kristiina Salonen katsoo kameraan ja hymyilee.
23.05.
2016

Kansanedustaja Kristiina Salonen Psoriasisliiton johtoon

Kuopiossa 22.5. koolla ollut Psoriasisliiton liittokokous on valinnut Psoriasisliiton uudeksi puheenjohtajaksi kansanedustaja Kristiina Salosen (SDP).

Toisen kauden kansanedustaja Kristiina Salonen on valittu Psoriasisliiton liittohallituksen puheenjohtajaksi kaudelle 2017–2019. Salonen on eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan ja talousvaliokunnan jäsen. Hän myös toimii SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana. Ennen valintaansa kansanedustajaksi Salonen oli Rauman kaupungin sosiaaliohjauksen ja etuuskäsittelyn esimies.

Hallituksen puheenjohtajana Salonen aikoo kehittää liiton toimintaa suhteessa sote-uudistukseen sekä toisaalta tuoda liiton näkökulmaa esiin uudistuksen valmistelussa.

– Psoriasista sairastavien hoitoketjuun tulee kiinnittää huomiota. Erityisesti sote-uudistuksen yhteydessä on pystyttävä luomaan koko hoidon polku toimivaksi aina diagnosoinnista seurantaan ja vertaistukeen asti.

Liiton varapuheenjohtajaksi valittiin Satakunnan sairaanhoitopiirin asiakaspalvelupäällikkö Piia Astila. Hän on motivoitunut kehittämään asiakas- ja potilasnäkökulmaa uudistuvissa sote-rakenteissa. Astila on Satakunnan Psoriasisyhdistyksen puheenjohtaja.

Liittokokous vahvisti myös liiton tulevat toimintalinjaukset kaudelle 2017–2019. Psoriasisliiton tavoitteena on, että jokainen psoriasista sairastava saa tarvitsemaansa hoitoa, tukea ja ohjausta oikea-aikaisesti. Liitto vie aktiivisesti eteenpäin psoriasista sairastavien hyvään hoitoon ja oikeuksiin liittyviä tavoitteita sekä kasvattaa sairauden tunnettuutta Maailman terveysjärjestö WHO:n suositusten mukaisesti.

Liittohallituksen jäseniksi valittiin Tuomo Heinonen, Kurt Jäntti, Heikki Heikkinen, Esko Hirvikoski ja Eila Pethman. Liittovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Seppo Ylitalo.

Lisätietoja:
Kristiina Salonen, kansanedustaja, p. 09 432 3152, kristiina.salonen(at)eduskunta.fi

Sonja Bäckman, toiminnanjohtaja, Psoriasisliitto, p. 040 8272 106, sonja.backman(at)psori.fi