Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
Kansanedustaja Paula Werning.
01.11.
2022

Kansanedustaja Paula Werning Psoriasisliiton puheenjohtajaksi

Kansanedustaja Paula Werning on valittu Psoriasisliiton uudeksi puheenjohtajaksi. Valinnan teki Psoriasisliiton vuosikokous 22. lokakuuta.

Psoriasisliiton vuosikokous valitsi liiton uudeksi puheenjohtajaksi ensimmäisen kauden kansanedustaja, sairaanhoitaja Paula Werningin (sd) Kouvolasta. Werning aloittaa liiton puheenjohtajana vuoden 2023 alusta ja hänen kautensa kestää vuoden 2025 loppuun. Werning seuraa tehtävässä kansanedustaja Antero Laukkasta (kd).

Werning on ollut mukana Eduskunnan Psoriasis-ryhmän toiminnassa vuodesta 2019. Sairaanhoitajana pitkään työskennelleelle Werningille psoriasis tuli jo hoitotyössä tutuksi monella eri tavalla.

– Olen valinnastani todella iloinen! Lähden innolla tekemään työtä psoriasista sairastavien hyväksi yhtenä joukkueena, Werning kommentoi.

– Psoriasis on kokonaisvaltainen sairaus, johon voi liittyä iho- ja niveloireiden lisäksi paljon muutakin, kuten mielen kuormitusta tai häpeää. Psoriasisliitto ja sen paikallisyhdistykset ovat tehneet äärettömän tärkeää työtä tietoisuuden lisäämiseksi, mutta tässä asiassa tehtävää on edelleen. Jokaisen psoriasista sairastavan pitäisi saada tuntea olevansa yhtä arvokas yhteiskunnassa kuin muutkin, Werning korostaa.

Psoriasisliiton toiminnanjohtaja Sonja Bäckman pitää tärkeänä, että liiton puheenjohtajana on ihminen, joka tuntee psoriasiksen ja tietää, millaisia tarpeita sairastavilla on. Bäckman arvostaa myös Paula Werningin monipuolista kokemusta.

– Tuleva puheenjohtajamme Paula Werning toimii myös kuntapäättäjänä ja aluevaltuutettuna. Kun hyvinvointialueet aloittavat täysillä toimintansa ensi vuoden alussa, on hyvä, että psoriasisyhteisössä on mukana ihminen, joka tuntee hyvin niiden toimintaa, Bäckman sanoo.

– Järjestöjen toimintaympäristö on muutoksessa koko ajan. Kun olemme lähellä lainsäätäjää, pysymme parhaiten kärryillä tehtävistä muutoksista, Bäckman painottaa.

Psoriasisliiton väistyvän puheenjohtajan Antero Laukkasen aloitteesta eduskuntaan perustettiin oma psoriasisryhmä vuonna 2017.

– Haluan lämpimästi kiittää Anteroa vuosistasi ja panoksestasi Psoriasisliitossa ja toivottaa Paulan tervetulleeksi! Viestikapula siirtyy sujuvasti eteenpäin, Sonja Bäckman iloitsee.

Lisätiedot:

Kansanedustaja Paula Werning, paula.werning@eduskunta.fi, p. 09 432 3098

Toiminnanjohtaja Sonja Bäckman, sonja.backman@psori.fi, p. 040 827 2106