Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen Siirry sivuvalikkoon
Psoriasisliitto ansiomerkit

Tukea yhdistystoimintaan

Psoriasisliitto on valmistanut runsaasti aineistoa helpottamaan yhdistystoiminnan suunnittelua ja toteutusta.

Tutustu tukimateriaaleihin täällä.  Lisätietoja materiaaleista, koulutuspyynnöt ja muuta neuvontaa saa järjestösuunnittelijoilta.

Psoriasisyhdistys toimii -käsikirja sisältää perustietoa ja vinkkejä paikallisyhdistysten toimintaan. Käsikirjan liitteet saat järjestösuunnittelijoilta.

Paikallisyhdistyksille on tarjolla myös koulutusta käsikirjan eri teemoista. Ota yhteyttä alueesi järjestösuunnittelijaan ja tilaa oma yhdistyskoulutus!

Järjestösuunnittelijoilta saat yhdistystoiminnan tueksi myös muun muassa pohjat yhdistykset vuosikelloon sekä talousarvion ja toimintasuunnitelman tekemiseen sekä yhdistysten mallisäännöt ja YAP-jäsenrekisterin käyttöohjeet.

Toimintaryhmät monipuolistavat yhdistysten toimintaa

Matalan kynnyksen toimintaryhmät ovat psoriasisyhdistysten uusin toiminnan muoto. Psoriasisliiton hallituksen hyväksymä toimintaohje opastaa toimintaryhmien perustamisessa ja toiminnan järjestämisessä.

Ryhmät toimivat paikallisyhdistyksen sisällä, eivätkä ne tarvitse omaa hallintoa. Ryhmät voivat olla joko tietyllä paikkakunnalla toimivia tai keskittyä esimerkiksi tietyn ikäisille suunnattuun toimintaan.

Lue lisää toimintaryhmistä.

Jäsenjärjestöavustuksen hakeminen

Jäsenjärjestöavustuksen hakemisessa ja käyttämisessä on kaksi vaihetta:

1) Yhdistyksen toimintaan haetaan jäsenjärjestöavustusta hakulomakkeella. Hakulomakkeelle kirjataan mahdollisimman tarkka talousarvio. Tee jokaisesta toiminnosta oma hakemus. Täytä hakulomake tästä: Jäsenjärjestöavustuksen hakulomake 2023

2) Tee selvitys jäsenjärjestöavustuksen käytöstä tapahtuman jälkeen täyttämällä jäsenjärjestöavustuksen selvitys- ja tilityslomake (linkki alla). Selvityksen tekemiseen tarvitset osallistujien palautteet, tapahtuman osallistujalistan, tapahtuman ohjelman sekä kuitit. Ne voi lisätä lomakkeelle liitteenä, esimerkiksi kuvina.
Selvitys- ja tilityslomake jäsenjärjestöavustuksen käytöstä vuonna 2023

Yhdistysten jäsenjärjestöavustuksesta on tehty ohjevideo, jossa kerrotaan avustuksen hakemisesta, käyttämisestä ja raportoinnista. Katso video ja kysy tarvittaessa lisätietoja!


3.5.2017

Kuva: Psoriasisyhdistysten ansiomerkkien saajia, toukokuu 2019.