Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen

Tunturien tunnelmaa Lapin kylissä – Ruskaretki Ylläkselle 20-22.9.2024

Ajankohta:
20.9.–22.9.2024
Aikataulu:
14:00 - 14:00
Paikka:
Lapland Hotels Saaga sekä Äkäslompolo.
Katuosoite:
Iso-Ylläksentie 42
Paikkakunta:
KOLARI
Lisätiedot:
Lapin kylät kutsuvat sinut aistimaan tunturien tunnelmaa! Retken tavoitteena on saada virkistystä ja vertaistukea mukavassa porukassa!

Tunturien tunnelmaa Lapin kylissä – Ruskaretki Ylläkselle 21-22.9.2024

Tervetuloa ruskaretkelle seitsemän tunturin keskelle rentoutumaan ja nauttimaan luonnosta. Ohjelmassa on retki Äkäslompolon kylään sekä ulkoilua Ylläsjärven maisemissa. Osallistua voit yhdessä ystävän, puolison tai perheesi kanssa.

 • Oulusta järjestetään maksullinen edestakainen yhteiskuljetus perjantaina klo 14.00. Kyytin pääsee mukaan matkan varrelta ennakkoon ilmoitetun aikataulun mukaisesti. Paluukyyti Oulua kohti starttaa sunnuntaina klo 13.00, lisätietoja alla!
 • Yöpyminen on järjestetty Lapland Hotels Saagassa kahden hengen tai yhden hengen huoneessa. Hotellin kylpylä on majoittuvien osallistujien käytössä. Voit ilmoittautua Ruskaretken osallistujaksi myös ilman majoitusta.
 • Retkeen kuuluu ohjelman mukaiset ruokailut ja kuljetus kohteisiin Lapland Hotels Saagasta.
Kuvaus ohjelmasta, muutokset mahdollisia

La 21.9. seikkaillaan yhdessä Äkäslompolossa

 • Päivä alkaa n. klo 9.30 yhteisellä infolla ja tutustumisella.  Vierailemme Karilan Navetta Galleriassa, jossa ”pääset kokemaan Lapin lähihistoriaa ja aitoa maatilan rosoista tunnelmaa” sekä tutustumaan esimerkiksi taidenäyttelyyn. Nautimme vierailun aikana maukkaan keittolounaan.
 • Ruokailun jälkeen siirrymme Äkäslompolon kylälle. Kylän palveluihin kuuluu mm. Mailan putiikki ja Jounin kauppa. Kylän ympäristöstä löytyy myös ulkoilureitti. Kylällä vieraillessa nautimme iltapäiväkahvit.
 • Palaamme n. 16.30  Lapland Hotels Saagaan, jonka jälkeen vapaata aikaa.
 • Majoittuvien osallistujien käytössä on kylpylä. Kylpylän hoitolan palvelut ovat varattavissa omakustanteisesti. Ilman majoitusta osallistuville kylpylä on omakustanteinen.
 • Buffet-päivällinen tarjoillaan klo 18-20.30. Päivälliselle ilmoittaudutaan ennakkoon. 
 • klo 21.00 Järjestetään kuljetus Äkäshotellin tansseihin. Illan esiintyjä on tanssiyhtye  Channel Four. Pääsylippu sisältyy majoituksen hintaan. Ilman majoitusta osallistuville pääsylippu on omakustanteinen

Su 22.9. reippailua Ylläsjärven maisemissa 

 • klo 10.00 Yhteinen ulkoilutuokio
 • Ulkoilun päätteeksi nautitaan lounas
 • Yhteiskuljetus lähtee klo 13.00  Oulua kohti! 
Yhteiskuljetus Oulusta 20.9. klo 14.00 alkaen 

Ylläkselle järjestetään maksullinen edestakainen yhteiskuljetus pe 20.9. Kuljetuksen reitti on Oulu-Kemi-Tornio-Rovaniemi-Kittilä-Ylläs. Paluu ajellaan samaa reittiä sunnuntaina 22.9. Kuljetuksen kyytiin voi hypätä matkan varrelta. Edestakaisen kyydin hinta Oulusta 60€, Kemistä ja Torniosta 50€, Rovaniemeltä 40€ ja Kittilästä 20€. Lähtöpaikat ja aikataulu perjantaina: 

Oulu Linja-autoasema, klo 14.00
Kemi Linja-autoasema, klo 15.20
Tornio Prisma. klo 15.55
Rovaniemi Erottajan Shell, 18.00  (pysähdys sis. 30min. jaloittelutauon)
Kittilä Neste, klo 19.45
Ylläkselle, majoitukseen saavutaan n. klo 20.15
Sunnuntaina kuljetus lähtee samaa reittiä takaisin klo 13.00. 

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Ilmoittaudu retkelle ja kuljetukseen 4.8.2024 mennessä.

HUOM! ILMOITTAUTUMISTEN KÄSITTELYSSÄ ON TAUKO 17.5.-9.6.2024. Tuona aikana tehtyihin ilmoittautumisiin tulee vahvistus sähköpostiin 10.6. jälkeen. 

 • Ilmoittautuminen on sitova. Varaamme ruokailut ilmoittautumisten perusteella. 
 • Varaus- ja peruutusehdot vahvistetaan ilmoittautuneille.
 • Retkelle otetaan 40 osallistujaa.
 • Saat laskun 17.6. alkavalla viikolla. 
Tietoa ilman majoitusta osallistuville

Ilman majoitusta osallistuvat maksavat  10€/ruokailu, jotka varataan ilmoittautumisen yhteydessä. Osallistuminen sisältää lisäksi ohjelman ja istumapaikan bussissa lauantaina Äkäslompoloon ja tansseihin. Osallistuja maksaa itse kylpylän ja Äkäshotellin tanssien sisäänpääsyn. 

Tervetuloa! 

Järjestäjät:  Lapin psoriasisyhdistys ry, Keski-Lapin psoriasisyhdistys ry,  Pohjois-Pohjanmaan psoriasisyhdistys ry, ja  Länsi-Pohjan psoriasisyhdistys ry