Pintaa syvemmältä – tarinoita psoriasiksesta

Miten psoriasis vaikuttaa itsetuntoon? Mistä saa tukea ja apua, kun tuntuu, että pää hajoaa kutinan kanssa? Vaikuttaako psoriasis parisuhteeseen? Entä miltä tuntuu, kun sairaus puhkeaa teini-iässä? Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastauksen tämän sivun tarinoista.

Pintaa syvemmältä on Psoriasisliiton video- ja podcast-sarja. Sarjassa äänen saavat sekä psoriasista sairastavat että näihin teemoihin työnsä puolesta perehtyneet asiantuntijat.
Psoriasis koskettaa siihen sairastunutta ja tämän koko lähipiiriä. Toivottavasti tämä sarja koskettaa juuri sinua.

Tältä sivulta löydät linkit kaikkiin julkaistuihin haastatteluihin. Julkaisemme yhteensä viisi osaa vuonna 2019. Tervetuloa mukaan katsomaan ja kuuntelemaan!

Sarja on tuotettu yhteistyössä lääkeyhtiö Celgenen sekä strategia- ja sisältötoimisto Myy Agencyn kanssa.

Pintaa syvemmältä: Psori ja mielen hyvinvointi

Tässä jaksossa Mika Tiinala kertoo, miten psoriasis haastaa mielen hyvinvoinnin ja miten näistä haasteista pääsee eteenpäin.

Podcastissa ihotautien ja yleislääketieteen erikoislääkäri, psykoterapeutti Taras Klimenko kertoo, miten psoriasiksen aiheuttaa mielen kuormitusta voi hoitaa ja mistä saa apua. Haastattelijana Johanna Markkanen.

Pintaa syvemmältä: Psori ja parisuhde

Tässä jaksossa Eija Lahtinen ja Harri Väisänen kertovat, millaisia haasteita psoriasis on tuonut heidän parisuhteeseensa ja miten niistä on selvitty.

 

Podcastissa parisuhdeneuvoja Katariina Pelkonen Parisuhdekeskus Katajasta kertoo, miten psoriasis voi vaikuttaa seurusteluun ja parisuhteeseen. Haastattelijana Johanna Markkanen.

 

Pintaa syvemmältä: Psori ja seksuaalisuus

Videolla teini-iässä psoriasikseen sairastunut Minna Mäyrä kertoo, miten psori on vaikuttanut itsetuntoon ja seksuaalisuuteen.

 

Podcastissa seksuaalikasvattaja Katriina Bildjuschkin Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta pohtii sitä, miten psoriasis vaikuttaa seksuaalisuuteen sekä miten psorin aiheuttamia haasteita voi käsitellä ja ottaa puheeksi.