Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen Siirry sivuvalikkoon
Teksti Pintaa syvemmältä, taustalla kuva istuvasta naisesta.

Pintaa syvemmältä – tarinoita psoriasiksesta

Miten psoriasis vaikuttaa itsetuntoon? Mistä saa tukea ja apua, kun tuntuu, että pää hajoaa kutinan kanssa? Vaikuttaako psoriasis parisuhteeseen? Entä miltä tuntuu, kun sairaus puhkeaa teini-iässä? Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastauksen tämän sivun tarinoista.

Pintaa syvemmältä on Psoriasisliiton video- ja podcast-sarja. Sarjassa äänen saavat sekä psoriasista sairastavat että näihin teemoihin työnsä puolesta perehtyneet asiantuntijat.
Psoriasis koskettaa siihen sairastunutta ja tämän koko lähipiiriä. Toivottavasti tämä sarja koskettaa juuri sinua.

Tältä sivulta löydät linkit kaikkiin julkaistuihin haastatteluihin. Tervetuloa mukaan katsomaan ja kuuntelemaan!

Sarja on tuotettu yhteistyössä lääkeyhtiö Celgenen sekä strategia- ja sisältötoimisto Myy Agencyn kanssa.

Pintaa syvemmältä: Psori ja vertaistuki

Tässä jaksossa Heidi Nieminen ja Pasi Urjo kertovat, miten vertaistuki vaikuttaa arkeen psorin kanssa.

Podcastissa järjestösuunnittelija Anne Savuoja Psoriasisliitosta ja asiantuntija Lea Lihavainen Opintokeskus Siviksestä pohtivat, miksi vertaistuki on niin tärkeää, mistä sitä voi saada ja miten esimerkiksi vertaistukiryhmän voi saada alkuun. Haastattelijana Satu Rasa Myy Agencystä.

Pintaa syvemmältä Anne Savuojan ja Lea Lihavaisen haastattelu tekstinä.

Pintaa syvemmältä: Psori ja mielen hyvinvointi

Tässä jaksossa Mika Tiinanen kertoo, miten psoriasis haastaa mielen hyvinvoinnin ja miten näistä haasteista pääsee eteenpäin.

Podcastissa ihotautien ja yleislääketieteen erikoislääkäri, psykoterapeutti Taras Klimenko kertoo, miten psoriasiksen aiheuttaa mielen kuormitusta voi hoitaa ja mistä saa apua. Haastattelijana Johanna Markkanen Myy Agencystä.

Pintaa syvemmältä Taras Klimenkon haastattelu tekstinä.

Pintaa syvemmältä: Psori ja parisuhde

Tässä jaksossa Eija Lahtinen ja Harri Väisänen kertovat, millaisia haasteita psoriasis on tuonut heidän parisuhteeseensa ja miten niistä on selvitty.

 

Podcastissa parisuhdeneuvoja Katariina Pelkonen Parisuhdekeskus Katajasta kertoo, miten psoriasis voi vaikuttaa seurusteluun ja parisuhteeseen. Haastattelijana Johanna Markkanen Myy Agencystä.

Pintaa syvemmältä Katariina Pelkosen haastattelu tekstinä.

 

Pintaa syvemmältä: Psori ja seksuaalisuus

Videolla teini-iässä psoriasikseen sairastunut Minna Mäyrä kertoo, miten psori on vaikuttanut itsetuntoon ja seksuaalisuuteen.

 

Podcastissa seksuaalikasvattaja Katriina Bildjuschkin Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta pohtii sitä, miten psoriasis vaikuttaa seksuaalisuuteen sekä miten psorin aiheuttamia haasteita voi käsitellä ja ottaa puheeksi. Haastattelijana Johanna Markkanen Myy Agencystä.

Pintaa syvemmältä Katriina Bildjuschkinin haastattelu tekstinä.