Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen Siirry sivuvalikkoon
Henkilö järvessä uimassa.

Tuetut lomat

Tuetut lomat tarjoavat tilaisuuden irrottautua arjesta, rentoutua ja jakaa kokemuksia muiden psoriasista sairastavien kanssa. Hae mukaan!

Psoriasisliiton tuetut lomat on tarkoitettu psoriasista sairastaville sekä heidän puolisoilleen ja perheilleen. Lomalta saat voimia oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

Lomat järjestetään Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen tuella. Järjestäjänä toimii lomajärjestö Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH). Lomajärjestö myöntää lomalaisille lomatuen, joka kattaa pääosan loman hinnasta. Lomalainen maksaa omavastuuosuuden ja matkat.

Tuetut lomat 2024

Voimaa vertaisuudesta -lomat psoriasista sairastaville:

Lapsiperheille

Nuorisokeskus Piispala, Kannonkoski, 07.07-12.07.2024
haku päättyy 21.04.2024

Aikuisille

Sport & Spa Hotel Vesileppis Oy, Leppävirta, 19.05.2024 -24.05.2024 
hakuaika päättyy 03.03.2024

Härmän Kylpylä, Kauhava, 03.11.2024 -08.11.2024
haku päättyy 03.08.2024

Lisätietoja verkkosivuilla mtlh.fi. 

Hakeminen

Lomille haetaan täyttämällä lomajärjestön lomatukihakemus. Hakemus tulee toimittaa lomajärjestöön ennen hakuajan päättymistä. Psoriasisliiton lomat löytyvät näiltä lomajärjestön verkkosivuilta.

Lomajärjestö valitsee lomalaiset hakemusten perusteella, joten hakemuksen huolellinen täyttäminen on tärkeää. Lomatuen saamiseen vaikuttavat taloudelliset perustelut, mutta perusteluina ilmoitetaan kaikki ne taloudelliset, terveydelliset tai sosiaaliset syyt, joilla hakija perustelee tuetun loman tarpeensa.

Loman myöntämisperusteita on päivitetty.

Tuetun loman voi saada maksimissaan kolmen vuoden välein ja enintään kolme kertaa kymmenen vuoden aikana.Päivityksellä pyritään siihen, että lomille osallistuu mahdollisimman paljon lomalaisia, jotka eivät ole ennen olleet tuetulla lomalla. Päätöksen muuttuneista myöntämisperusteista ovat tehneet Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus  (STEA) ja lomajärjestöt.

Lisätietoja: järjestösuunnittelija Teuvo Leppänen, p. 040 7281 144, teuvo.leppanen@psori.fi

Hengähdystauko arjesta tuetulla lomalla (Ihonaika 4/2018)

Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry:n logo.