Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
Infograafi, jossa on lukuja vuosikertomuksesta: 1030 yhteydenottoa Psorilinjalle, 216 osallistujaa kursseilla, 7335 jäsentä Facebook-ryhmissä, 6165 someseuraajaa, 12152 jäsentä yhdistyksissä, 400 vapaaehtoista, 159 000 käyntiä verkkosivuilla.
30.03.
2023

Vuosikertomus 2022: Kohti muutostalkoita

Vuonna 2022 korona oli edelleen kanssamme, ja eri virusvariantit olivat hyvinkin tarttuvia. Tauti itsessään oli onneksi lieventynyt.

24.2. saimme kuitenkin rutkasti lisää huolenaihetta, kun Venäjä aloitti hyökkäyssotansa Ukrainaan. Tämä sota on monin tavoin vaikuttanut ihmisiin ja leimannut tavalla tai toisella oikeastaan koko vuotta.

Vaikka sota on vaikuttanut myös Psoriasisliittoon, erityisesti sen taloudellisiin toimintaedellytyksiin, olemme pystyneet järjestämään sekä perus- että hanketoimintaamme hyvin. Etämuotoinen toiminta on tänä vuonna ollut merkittävässä roolissa.

Olemme myös itse kehittäneet verkkovertaistoimintaa parissakin hankkeessa. Toivon, että verkkomuotoiset toiminnot monipuolistavat yhdistysten toimintaa – kasvokkaisia kontakteja unohtamatta!

Muista toimintaympäristön muutoksista yhdistysten toimintaan vaikuttaa vahvimmin väestön ikääntyminen. Jäsenmäärän ja aktiivitoimijoiden vähentyminen on ollut nähtävissä viime vuosina. Kehityskulun suunnan muuttamiseksi meillä on ollut käynnissä Elinvoimainen järjestö 2020-luvulla -selvityshanke, jonka loppuraportti valmistui elokuussa.

Selvityshankkeessa esitettyjen toimenpide-ehdotusten pohjalta käynnistimme muutosohjelman. Tämän vuoden puolella näemme, millaisia muotoja muutos käytännössä saa, kun yhdistysten toimijat alkavat tehdä muutossuunnitelmia omalle yhdistykselleen.

Kiitos kaikille vuodesta 2022 ja tervetuloa mukaan muutostalkoisiin!

Sonja Bäckman, Psoriasisliiton toiminnanjohtaja

Lue tästä linkistä Psoriasisliiton vuosikertomuksen tiivistelmä!