Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
Kolme ihmistä istuu auringonkukkapellon laidalla ja pitää auringonkukkia kasvojen edessä.
16.02.
2024

Vuosikertomus 2023: Tukea sairastuneille epävarmassa maailmassa

Olisipa ihanaa todeta, että sodat Ukrainassa ja Lähi-idässä ovat päättyneet.

Maailman epäjärjestys näyttää kuitenkin pysyvältä olotilalta, ja se vaatii mukautumiskykyä sekä yksilöiltä että yhteisöiltä.

Potilasjärjestöt, kuten Psoriasisliitto ja sen jäsenyhdistykset, tarjoavat valtavasti tukea siihen, että sairastuneilla asiat olisivat mahdollisimman hyvin.

21.10.2023 pidetty vuosikokous vahvisti toimintalinjauksemme kolmelle seuraavalle vuodelle. Perustehtävämme on edistää psoriasista sairastavien kokonaisvaltaista hyvinvointia ja yhteiskunnallista osallisuutta. Toimintamme keskiössä on tiedon ja tuen tarjoaminen psoriasista sairastaville sekä heidän läheisilleen.

Vuonna 2023 toteutimme monenlaista toimintaa. Vaikuttamisessa saimme lääkkeiden vuosiomavastuun jaksottamisen läpi hallitusohjelmaan. Eduskunnan psoriasisryhmä perustettiin uudestaan vaalien jälkeen.

Yhdistykset laativat muutossuunnitelmia toiminnan vetovoimaistamiseksi ja järjestivät monipuolista toimintaa jakamallamme jäsenjärjestöavustuksella. Tuimme viime vuonna yhdistyksiä myös varainhankinnassa.

Tarjosimme psoriasiskursseja kaikenikäisille ja saimme niistä hyvää palautetta. Psorilinjalla ohjasimme asiakkaitamme sairaanhoitajan ja kahden lääkärin voimin.

Ihon aika -lehti, muu viestintä ja messuosallistumiset toivat runsaasti näkyvyyttä toiminnallemme. Hankkeemme osoittivat, että vertaistuki auttaa elintapamuutosten tekemisessä ja toteutuu hyvin myös verkkotapaamisissa.

Olemme sanoittaneet liiton perustehtävää vuosien varrella hieman eri tavoin. Viesti kuitenkin on ja pysyy: Hyvä elämä psoriasista sairastavalle.

Kiitos kaikille vuonna 2023 toiminnassamme mukana olleille!

Sonja Bäckman, toiminnanjohtaja

Lue tästä linkistä vuosikertomuksen 2023 tiivistelmä!