Lapsella psoriasis

Psoriasista sairastavien lasten perheille on tarjolla tietoa ja vertaistukea.

Lapsiperheiden tapahtumat

Psoriasisliitto järjestää yhdessä perheiden kanssa tapahtumia. Tapahtumissa lapset ja vanhemmat voivat tutustua yhteisen hauskan tiimoilta muihin perheisiin. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet löydät tapahtumakalenterista.

Psoriasista sairastavien lasten perhekurssit

Lapsen psoriasis herättää kysymyksiä hoidoista, harrastuksista ja tulevaisuudesta. Lasten kanssa käsitellään psoriasista erilaisilla menetelmillä. Viikonlopun aikana voi keskustella arjen tuomista haasteista ja tunteista sekä tutustua samanikäisiin kavereihin.

Vanhemmat voivat jakaa vertaiskokemuksia ja pohtia yhdessä tapoja löytää voimavaroja ja keinoja tukea lasta. Yhdessäolosta nautitaan rentouttavassa ympäristössä. Tiedot tulevista kursseista ovat tapahtumakalenterissa.

Kursseille  hakeminen

Kurssin hakemuslomakkeen voit tulostaa tästä tai tilata Psoriasisliitosta.

Palauta lomake määräpäivään mennessä osoitteella Psoriasisliitto, Fredrikinkatu 27 A 3, 00120 Helsinki. Kurssia varten ei tarvita lääkärintodistusta. Matkakorvauksia voi hakea halutessaan Kelalta. Tällöin kurssilainen tarvitsee lääkäriltä lähetteen (kirjallinen A-, B-, C- tai D-lausunnolla oleva merkintä tai vapaamuotoinen lähete tai hakemuksen lopussa olevalla lääkärin suosituksella , josta ilmenee kurssin tarpeellisuus).

Kurssille valitut saavat kutsun noin kahden viikon kuluttua hakuajan päättymisestä. Kutsun mukana on kurssiohjelma ja tietoa käytännön asioista.

Lisätietoja: kuntoutussuunnittelija Satu Lahtinen, p. 040-7248713, satu.lahtinen(at)psori.fi

Sosiaalinen media

Psoriasista sairastavien lasten vanhemmilla on oma suljettu Facebook-ryhmä, Psorilasten vanhemmat.

10–17-vuotiailla lapsilla ja nuorilla on oma WhatsApp-keskusteluryhmä. Lisätietoa ryhmästä saat sähköpostitse Lanupso-koordinaattori Iida Liukkoselta iida.liukkonen@psori.fi.

Psoriasis voi oireilla myös lapsen nivelissä. Lue Taysin lastenreumatologin Merja Malinin haastattelu Ihonaika-lehden numerosta 2/2016.

 

 

Kuntoutuksen tietosuojaseloste