Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen Siirry sivuvalikkoon
Tyttö hymyilee ja katsoo kameraan.

Lapsella psoriasis

Tältä sivulta löydät tietoa psoriasista sairastavien lasten perheille tarjolla olevista tapahtumista, kursseista ja sosiaalisen median kanavista, joista lapsiperhe saa tietoa ja vertaistukea.

Lapsiperheiden tapahtumat

Psoriasisliitto järjestää yhdessä perheiden kanssa tapahtumia. Tapahtumissa lapset ja vanhemmat voivat pitää hauskaa ja tutustua samalla muihin perheisiin. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet löydät tapahtumakalenterista.

Psoriasista sairastavien lasten perhekurssit

Lapsen psoriasis herättää kysymyksiä hoidoista, harrastuksista ja tulevaisuudesta. Perhekursseilla lasten kanssa käsitellään psoriasista monin eri tavoin. Viikonlopun aikana voi keskustella arjen tuomista haasteista ja tunteista sekä tutustua samanikäisiin kavereihin.

Vanhemmat voivat jakaa vertaiskokemuksia ja pohtia yhdessä, miten löytää voimavaroja, sekä miten tukea lapsen pärjäämistä pitkäaikaissairauden kanssa. Yhdessäolosta nautitaan rennossa ympäristössä. Tiedot tulevista kursseista löydät tapahtumakalenterista sekä Psoriasisliiton lasten ja nuorten kurssit 2019-2020 -esitteestä (pdf).

Kursseille hakeminen

Kurssin hakemuslomakkeen voit tulostaa tästä tai tilata Psoriasisliitosta.

HUOM. Postin lakko vaikuttaa kurssihakemuksiin

Palauta lomake määräpäivään mennessä osoitteella Psoriasisliitto, Fredrikinkatu 27 A 3, 00120 Helsinki. Kurssia varten ei tarvita lääkärintodistusta. Matkakorvauksia voi hakea halutessaan Kelalta. Tällöin kurssilainen tarvitsee lääkäriltä lähetteen (kirjallinen A-, B-, C- tai D-lausunnolla oleva merkintä tai vapaamuotoinen lähete tai hakemuksen lopussa olevalla lääkärin suosituksella, josta ilmenee kurssin tarpeellisuus).

Kurssille valitut saavat kutsun noin kahden viikon kuluttua hakuajan päättymisestä. Kutsun mukana on kurssiohjelma ja tietoa käytännön asioista.

Lisätietoja: kuntoutussuunnittelija Satu Lahtinen, p. 040 7248 713, satu.lahtinen@psori.fi

Sosiaalinen media

Psoriasista sairastavien lasten vanhemmilla on oma suljettu Facebook-ryhmä, Psorilasten vanhemmat.

Psoriasis voi oireilla myös lapsen nivelissä. Lue Taysin lastenreumatologin Merja Malinin haastattelu Ihonaika-lehden numerosta 2/2016.

 

 

Kuntoutuksen tietosuojaseloste