Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen Siirry sivuvalikkoon
Nainen näyttää kyynerpäässä olevaa psoriasisihottumaa..

Nuorella psoriasis

Psoriasista sairastavilla lapsilla ja nuorilla on oma yhteisö, Lanupso. Siihen kuuluvat Psoriasisliiton paikallisyhdistysten kaikki alle 29-vuotiaat jäsenet.

Järjestämme vuosittain tapaamisia eri puolilla Suomea. Ohjelmassa on ollut muun muassa festarireissu, mökkiviikonloppu ja Tukholman matka, jolla tapasimme psoriasista sairastavia ruotsalaisia nuoria.

Tapahtumat ovat nuorten suunnittelemia ja toteuttamia. Jokaiselle löytyy todennäköisesti jotakin, ja aina voit myös ehdottaa uutta toimintaa. Nuorten tapahtumat löydät tapahtumakalenterista, Lasten, nuorten ja nuorten aikuisten kurssien esitteestä ja Facebook-ryhmästä. Psoriasisliiton jäsenet saavat tiedon myös lasten ja nuorten toiminnan uutiskirjeen kautta sähköpostitse.

Toiminnassa tapaat muita psoriasista sairastavia nuoria, joiden kanssa voit jakaa kokemuksiasi sairaudesta. Sen kautta saat myös tietoa psoriasiksesta ja käytännön vinkkejä sairauden kanssa elämiseen.

Toimintaa suunnittelee ja toteuttaa Psoriasisliiton nuorten toiminnan koordinaattori yhdessä nuorten oman työryhmän kanssa. Jos olet kiinnostunut nuorten tapahtumien ideoinnista, olet tervetullut mukaan työryhmään!

Tutustu nuorten toimintaan Facebookissa: Nupson Facebook-ryhmä

Missä tahansa nuorten toimintaa tai Lanupsoa koskevassa asiassa voit ottaa yhteyttä Lanupso-koordinaattori Iida Liukkoseen: iida.liukkonen@psori.fi.

Tervetuloa mukaan!

Kaverina #näkymätönsairaus

Kaverina #näkymätönsairaus -kampanjan kautta tarjoamme tukea ja tietoa psoriasiksesta, IBD:stä ja reumasta. Kampanjan tavoite on tuoda esiin, millaista nuoren on elää ja kasvaa aikuiseksi pitkäaikaissairauden kanssa. Kampanjan toteuttavat Crohn ja Colitis ryPsoriasisliitto ry ja Suomen Reumaliitto ry yhteistyössä lääkeyhtiö AbbVien kanssa.

 

Kansainvälinen yhteistyö

Lanupsossa teemme yhteistyötä muiden potilasjärjestöjen kanssa. Kansainvälistä toimintaa meillä on pohjoismaisten psoriasista sairastavien nuorten kanssa sekä EuroPson kautta muiden eurooppalaisten psoriasista sairastavien nuorten kanssa. Olimme mukana muun muassa tekemässä My 3 seconds -kampanjaa:

Nuorten toimintaa muualla Euroopassa:

Ruotsi, Ung med Psoriasis: www.ungmedpsoriasis.se

Norja, PEF Ung: http://www.hudportalen.no/Forside-1

Tanska: www.psoung.dk

Europso: www.europso.eu/en