Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen Siirry sivuvalikkoon
Nainen näyttää kyynerpäässä olevaa psoriasisihottumaa..

Nuorella psoriasis

Psoriasista sairastavilla lapsilla ja nuorilla on oma yhteisö, Lanupso. Siihen kuuluvat Psoriasisliiton paikallisyhdistysten kaikki alle 29-vuotiaat jäsenet.

Lanupson toiminta on suunnattu lapsille, nuorille ja lapsiperheille. Järjestämme vuosittain tapaamisia eri puolilla Suomea. Ohjelmassa on ollut muun muassa mökkiviikonloppu, retki Ähtärin eläinpuistoon ja kylpyläreissuja. Tapaamme myös verkossa Psorinuorten chatissa.

Tulevat tapahtumat löydät tapahtumakalenterista ja Psoriasisliiton Facebook-sivulta. Psoriasisliiton jäsenet saavat tiedon myös lasten ja nuorten toiminnan uutiskirjeen kautta sähköpostitse.

Toiminnassa tapaat muita psoriasista sairastavia lapsia ja nuoria, joiden kanssa voit jakaa kokemuksiasi sairaudesta. Sen kautta saat myös tietoa psoriasiksesta, käytännön vinkkejä sairauden kanssa elämiseen ja ennen kaikkea virkistystä sekä jaksamista omaan arkeen.

Toimintaa suunnittelee ja toteuttaa Psoriasisliiton nuorten toiminnan koordinaattori yhdessä nuorten vapaaehtoistemme kanssa. Jos olet kiinnostunut tapahtumien ideoinnista ja toteuttamisesta, ota rohkeasti yhteyttä! Iida Liukkonen, iida.liukkonen@psori.fi, puh. 040 – 743 9364.

Tervetuloa mukaan!

Kaverina #näkymätönsairaus

Kaverina #näkymätönsairaus -kampanjan kautta tarjoamme tukea ja tietoa psoriasiksesta, IBD:stä ja reumasta. Kampanjan tavoite on tuoda esiin, millaista nuoren on elää ja kasvaa aikuiseksi pitkäaikaissairauden kanssa. Kampanjan toteuttavat Crohn ja Colitis ryPsoriasisliitto ry ja Suomen Reumaliitto ry yhteistyössä lääkeyhtiö AbbVien kanssa.

 

Kansainvälinen yhteistyö

Lanupsossa teemme yhteistyötä muiden potilasjärjestöjen kanssa. Kansainvälistä toimintaa meillä on pohjoismaisten psoriasista sairastavien nuorten kanssa sekä EuroPson kautta muiden eurooppalaisten psoriasista sairastavien nuorten kanssa. Olimme mukana muun muassa tekemässä My 3 seconds -kampanjaa:

Nuorten toimintaa muualla Euroopassa:

Ruotsi, Ung med Psoriasis: www.ungmedpsoriasis.se

Norja, PEF Ung: http://www.hudportalen.no/Forside-1

Tanska: www.psoung.dk

Europso: www.europso.eu/en