Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen Siirry sivuvalikkoon
Nuori istuu kahvilan pöydässä selaten kännykkäänsä.

Nuori ja psoriasis

Tule mukaan 10–14 -vuotiaiden vertaisleirille 17.9.–18.9.2022

JÄRJESTÄMME 10–14 -VUOTIAILLE YHDEN YÖN VERTAISLEIRIN NUORISOKESKUS ANJALASSA 17.9.–18.9.
LEIRI JÄRJESTETÄÄN YHTEISTYÖTAPAHTUMANA REUMALIITON, PSORIASISLIITON JA IBD JA MUUT SUOLISTOSAIRAUDET RY:N KANSSA.

Nuorten omassa vertaisviikonlopussa on luvassa erilaisia toiminnallisia aktiviteetteja nuorten toiveiden mukaan. Leirin tavoitteena on päästä tutustumaan toisiin vertaisnuoriin sekä pitämään hauskaa yhdessä. Aloitamme leirin lauantaina puoliltapäivin ja leiri päättyy sunnuntaina iltapäivällä.

Leirin hinta on 30 €/nuori, mikä sisältää majoituksen, ruoat ja ohjelman.

Leirille ovat tervetulleita itsesairastavien nuorten lisäksi heidän kaverinsa tai sisaruksensa (1 kaveri/sisarus sairastavaa nuorta kohti). Leirille mahtuu mukaan 30 nuorta ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu tällä lomakkeella mukaan viimeistään 17.7.2022. Osallistumisen peruminen kuluitta on mahdollista ilmoittautumisajankohdan päättymiseen saakka.

Leiripaikkamme Nuorisokeskus Anjala sijaitsee noin 25 km päästä Kouvolasta. Järjestämme tarpeen mukaan yhteiskuljetuksen Kouvolasta.

Psoriasiksen kaltainen sairaus voi vaikuttaa nuoren harrastuksiin ja koulunkäyntiin, jopa kaverisuhteisiin ja itsetuntoonkin. Siksi on tärkeää, että saat halutessasi tukea ja apua arkeen. Tule rohkeasti mukaan Psoriasisliiton nuorten toimintaan!

Jäsenyys kannattaa

Psoriasista sairastavilla lapsilla ja nuorilla on oma yhteisö, Lanupso. Siihen kuuluvat Psoriasisliiton paikallisyhdistysten kaikki alle 30-vuotiaat jäsenet. Lanupson toiminta on suunnattu lapsille, nuorille ja lapsiperheille. Järjestämme vuosittain tapaamisia ja retkiä eri puolilla Suomea.

Jäsenenämme 

  • Tapaat muita sairastuneita nuoria tapahtumissa ja voit jakaa kokemuksia heidän kanssaan.
  • Saat Lasten ja nuorten toiminnan uutiskirjeen, jossa on tietoa tulevista tapahtumista ja tapaamisista.
  • Saat Ihon aika -lehden, jossa on tietoa psoriasiksesta ja sen hoidosta.

Nuorten toimintaa suunnittelee ja toteuttaa Psoriasisliiton nuorten toiminnan koordinaattori yhdessä nuorten vapaaehtoistemme kanssa. Jos olet kiinnostunut tapahtumien ideoinnista ja toteuttamisesta tai haluat muuten lisätietoja, ota rohkeasti yhteyttä!

Lisätietoja jäsenyyden hyödyistä saat täältä.

Apua ja tukea Psorilinjalta

Muistathan, että voit aina soittaa Psorilinjalle. Psorilinjalta saat neuvoja ja vinkkejä psorin hoitoon sekä tietoa Psoriasisliiton toiminnasta. Psorilinjalle voit soittaa myös silloin, kun arki psorin kanssa käy liian raskaaksi ja haluat jutella jonkun kanssa.

Maksuttomat, kaikille avoimet neuvontapuhelimet:
– Psorilinjan sairaanhoitaja: ma klo 8–12 ja ti–ke klo 14–18, p. 0800 557 767
– Psorilinjan ihotautien erikoislääkäri: ma klo 12–13, p. 0800 07557
– Psorilinjan reumasairauksien erikoislääkäri: parittomien viikkojen ke klo 12-13, p. 0800 05775

Lue lisää Psorilinjasta. 

Kaverina #näkymätönsairaus

Kaverina #näkymätönsairaus -kampanjan kautta tarjoamme tukea ja tietoa psoriasiksesta, IBD:stä ja reumasta. Kampanjan tavoite on tuoda esiin, miten pitkäaikaissairaus vaikuttaa nuoren elämään. Videoilla nuoret itse kertovat, miten pitkäaikaissairaus vaikuttaa mm. arkeen ja koulunkäyntiin. Kampanjan toteuttavat Psoriasisliitto, IBD ja muut suolistosairaudet ry ja Suomen Reumaliitto yhteistyössä lääkeyhtiö AbbVien kanssa.

Liity jäseneksi!

Tiesithän, että psoriasisyhdistyksen jäsenenä saat mm. Ihon aika -lehden, joka kertoo viimeisimmät tiedot iho- ja nivelpsoriasiksesta ja niiden hoidosta sekä tarjoaa vertaistukea. Lue lisää ja liity jo tänään!