Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen Siirry sivuvalikkoon
Piirroskuva, jossa lääkäri keskustelee psoriasista sairastavan kanssa.

Maailman psoriasispäivä

Maailman psoriasispäivää vietetään vuosittain 29. lokakuuta. Vuonna 2021 kampanja tuo jo kolmannen kerran esiin psoriasiksen aiheuttamaa mielen kuormitusta.

Psori mielessä? Apua on saatavilla.

Maailman psoriasispäivänä tarjoamme psoriasista sairastaville läheisineen hyvää mieltä ja muistutamme, että psoriasiksen aiheuttamasta mielen kuormituksesta kannattaa puhua, sillä siihen on saatavilla apua.

Maailman psoriasispäivän yhteydessä julkaistaan animaatiovideo, josta sekä terveydenhuollon ammattilaiset että psoriasista sairastavat saavat vinkkejä mielen hyvinvoinnin puheeksiottoon. Järjestämme myös hyvän mielen livekeikan, jossa Mikael Konttinen ja Annika Eklund esittävät psoriasista sairastavien toivomia hyvän mielen voimabiisejä. Keikkaa voi seurata suorana lähetyksenä Psoriasisliiton Facebook-sivun kautta 29.10. klo 18–18.30. Maailman psoriasispäivää vietetään lisäksi psoriasisyhdistysten tapahtumissa. Sosiaalisessa mediassa teema näkyy tunnisteella #psorimielessä.

Maailman psoriasisjärjestöjen kattojärjestö IFPA organisoi vuosittain Maailman psoriasispäivän 29. lokakuuta. Vuonna 2021 kansainvälinen teema on United. Suomessa kampanjasta vastaa Psoriasisliitto.

Tule mukaan!

Vot osallistua Maailman psoriasispäivään jakamalla materiaaleja ja tietoa psoriasiksesta ja mielen hyvinvoinnista. Muista käyttää tunnistetta #psorimielessä! Olet tervetullut mukaan myös Psoriasisliiton ja psoriasisyhdistysten tapahtumiin.

Lue lisää:

Miten mukaan?
Kampanjamateriaalit

Hanki tietoa psoriasiksesta ja mielen hyvinvoinnista

Psoriasis vaikuttaa monin tavoin mielen hyvinvointiin. Onneksi myös apua on tarjolla runsaasti – siksi mielen hyvinvointi on tärkeää ottaa puheeksi lääkärin vastaanotolla. Kannustamme jokaista psoriasista sairastavaa miettimään, mitä minulle kuuluu, ja terveydenhuollon ammattilaisia kysymään, mitä sinulle kuuluu. Mielen hyvinvoinnin ovet eivät avaudu itsestään, ota siis asia puheeksi!

Tutustu kyselytutkimukseemme, lue vinkit puheeksiottoon ja katso, mistä voit saada apua.

Lue lisää:

Kyselytutkimus
Psoriasis ja mielen hyvinvointi
Terveelliset elintavat hellivät mieltä
Näin otat puheeksi
Mistä apua?

 

Tänä vuonna kampanjaa tukevat lääkeyhtiöt AbbVie, Amgen, Janssen Finland, LEO Pharma, Lilly, Novartis ja UCB Pharma. Lämmin kiitos kaikille yhteistyötahoillemme!

Kaikki kampanjasivut:

Miten mukaan?
Kampanjamateriaalit
Psoriasis ja mielen hyvinvointi
Terveelliset elintavat hellivät mieltä
Näin otat puheeksi
Mistä apua?
Kyselytutkimus

 

Maailman psoriasispäivän logo 2021.

 

Vuonna 2021 kampanjaa tukevat:

 

Lääkeyhtiö Abbvien logo.

 


 

Lääkeyhtiö Amgenin logo

 


Lääkeyritys Janssenin logo.


 

Lääkeyhtiö Leo Pharman logo.

 


 

Lääkeyhtiö Lillyn logo.


 

Lääkeyhtiö Novartiksen logo.

 


 

Lääkeyhtiö UCB Pharman logo.